Path: news-archive.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!newsfeed.pionier.net
.pl!newsfeed.silweb.pl!news.onet.pl!not-for-mail
From: "lidiapaszkowska" <0...@t...net>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: 2 Swiąteczne Pytania?
Date: Fri, 2 Dec 2005 14:04:40 -0000
Organization: Onet.pl
Lines: 30
Message-ID: <dmpk9j$608$1@news.onet.pl>
References: <dmphql$pni$1@inews.gazeta.pl>
NNTP-Posting-Host: 84.13.24.35
X-Trace: news.onet.pl 1133532275 6152 84.13.24.35 (2 Dec 2005 14:04:35 GMT)
X-Complaints-To: u...@n...onet.pl
NNTP-Posting-Date: Fri, 2 Dec 2005 14:04:35 +0000 (UTC)
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2600.0000
X-Sender: CML2EpJE7eXhK9BqN+qzGbWnCYL0RaonORcnWUzy0PI=
X-Priority: 3
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2600.0000
X-MSMail-Priority: Normal
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:254531
Ukryj nagłówki
Użytkownik "OLUSIA" <o...@g...SKASUJ-TO.pl> napisał w wiadomości
news:dmphql$pni$1@inews.gazeta.pl...
> Witam! - Może to naiwne pytania, ale nigdzie nie mogę znaleźć (pewnie
> dlatego):
> 1. Jak długo piec ziemniaki w piekarniku (ok.180 stopni? - może więcej) i
> jak je elegancko podać w Wigilię?
>
> 2. Co robicie z pierniczkami, aby zmiękły i straciły chrupkość. Ze
wszystkich
> przepisów są chrupiące i kiedyś tam zmiękną, a jak może przyspieszyć
> mięknięcie?
>
> OLUSIA
>
> --
> Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl ->
http://www.gazeta.pl/usenet/
ziemniaczki obieramy w szostke i odrajamy dol i gore
wiec z dlugosci zdejmujemy 6 razy skorke tak aby wyszlo nam 6 rogow i
odcinamy gore i dol...po czym zanuzamy w frytownicy na ok 2 min i pieczemy
ok 40-1h w piekarniku ziemniaczki sa upieczone i ladnie wygladaja
pieczarki mozesz zrobic na 2 sposoby
1 dla leniwych-wlozyc do mikrofali na 2 min
2 podsmazyc na patelni z niewielka iloscia masla i posolic to wtedy puszcza
sok....
powodzenia
|