Data: 2004-03-02 14:50:52
Temat: Re[2]: sponiewierany miód
Od: b...@w...serwery.pl (Basiou)
Pokaż wszystkie nagłówki
Hello jurek,
Saturday, February 28, 2004, 8:02:15 AM, you wrote:
>> No popatrz a u mnie dwa sloiczki 0,33 l stoja jeszcze od wrzesnia, ale to
>> moze dlatego ze jedlismy ze dwie kanapki na tydzien? Obecnie ja nie jem od
>> listopada a slubnemu serwuje rzepakowy.
j> umiar we wszystkim (no moze bez przesady ;), jest najlepszy :)
j> a tak na serio to jaka roznica miedzy rzepakowym a jakimkolwiek innym?
j> Jurek
Tak, umiar, rozsadek to wazne rzeczy, nie tylko przy dietach :)
Czym rozni sie miod rzepakowy od innych? Mam duzo zdolnosci, ale
pszczelarstwa nikt mnie nie nauczyl :/ Dlatego tez, na to pytanie
odpowiem Ci dopiero, gdy zadzwonie i porozmawiam z panem, od ktorego
ow miod kupowalam. Wczoraj na bazarze pytalam o to pana sprzedajacego
tez taki miod. Odpowiedzial, ze to jest jedyny miod, ktory w malych
ilosciach moze byc spozywany przez cukrzykow. Mnie taka odpowiedz nie
zadowolila, wiec pewnie i Ciebie rowniez.
Napisze tylko, ze miod ten stoi u mnie od wrzesnia, kiedy to kupilam
go z pasieki, ktora zdobyla II miejsce w wojewodztwie na ten miod (pod
koniec wakacji odbywaja sie u nas taki imprezy i jest calkiem powazny
konkurs na najlepsze miody). Pasieka zajmuje sie pan dr (kto wie, moze
to ma jakies znaczenie). Jesli sie ten miod nawet krystalizuje to nie
czuc tego i nie widac. Jest mniej slodki niz inne miody, bardzo
delikatny w smaku. Zakochalam sie w nim i tesknie teraz patrze na
sloiczek z resztkami.
Na szczegoly techniczne musisz zaczekac. Kiedy zadzwonie? Nie wiem.
Moze zapytam dopiero wtedy, gdy pojade do niego po kolejny sloiczek
dla slubnego.
--
Best regards,
Basiou mailto:b...@w...serwery.pl
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.misc.dieta
|