Data: 2004-03-02 18:58:29
Temat: Re: Re[2]: sponiewierany miód
Od: "jurek" <g...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
> Czym rozni sie miod rzepakowy od innych? Mam duzo zdolnosci, ale
> pszczelarstwa nikt mnie nie nauczyl :/ Dlatego tez, na to pytanie
> odpowiem Ci dopiero, gdy zadzwonie i porozmawiam z panem, od ktorego
> ow miod kupowalam.
mozesz znalesc rowniez w roznych publikacjach, ale jezeli lubisz z panem
pszczelarzem, to dyskutuj
>Wczoraj na bazarze pytalam o to pana sprzedajacego
> tez taki miod. Odpowiedzial, ze to jest jedyny miod, ktory w malych
> ilosciach moze byc spozywany przez cukrzykow. Mnie taka odpowiedz nie
> zadowolila, wiec pewnie i Ciebie rowniez.
absolutnie nie, bo to samo powie ktos chodujacy np. tyton (co do zagrozonych
rakiem pluc)
> Napisze tylko, ze miod ten stoi u mnie od wrzesnia, kiedy to kupilam
> go z pasieki, ktora zdobyla II miejsce w wojewodztwie na ten miod (pod
> koniec wakacji odbywaja sie u nas taki imprezy i jest calkiem powazny
> konkurs na najlepsze miody). Pasieka zajmuje sie pan dr (kto wie, moze
> to ma jakies znaczenie).
na pewno!!!!
> Jesli sie ten miod nawet krystalizuje to nie
> czuc tego i nie widac.
jezeli sie nie krystalizuje, to radzil bym pozostawic sloiczek jako element
wystroju artystycznego kuchni ;)
>Jest mniej slodki niz inne miody, bardzo
> delikatny w smaku.
moze wody w nim za duzo?
>Zakochalam sie w nim i tesknie teraz patrze na
> sloiczek z resztkami.
nie tesknic, zjesc resztki , kupic nowy (sloiczek) !
> Na szczegoly techniczne musisz zaczekac. Kiedy zadzwonie? Nie wiem.
> Moze zapytam dopiero wtedy, gdy pojade do niego po kolejny sloiczek
> dla slubnego.
za szczuply jest?
Jurek
|