Data: 2007-02-02 17:48:56
Temat: Re[8]: czytaj
Od: k...@i...pl (klinton)
Pokaż wszystkie nagłówki
aloha maciek,
Friday, February 2, 2007, 6:28:02 PM, you wrote:
> On 2 Feb 2007 17:33:09 +0100, klinton wrote:
>> gdyby warzywa mialy tluszcz to nie mialbym problemu, a miesa to lubie
> ok byłbym zapomniał, dodaję kropelkę oliwy do warzyw ponieważ część witam
> rozpuszcza się w tłuszczach i nie chcę ich zgubić. Ale jak zapominam to
> warzywa mrożone i tak się "smażą" bez tłuszczy, natomiast w wypadku cebuli
> to puszcza ona tyle soków, że śmiało starcza na resztę, no ale wtedy nie
> można mówić o "przyzłoceniu, zeszkleniu" cebulki tylko podduszeniu.
no i wlasnie sam zapomnialem, ze m.in. dodaje tluszczy zeby mi
witaminy nie uciekly co mialyby uciec bo czesc i tak sie rozlozy pod
wplywem temperatury
czasem lubie do podduszania: lyzka tluszczu roslinnego, 2-3 razy
wiecej wody i na tym podgrzewac warzywa
--
pozdrawiam
klinton
----------------------------------------------------
------------------
Jak to robi Rasiak - zobacz >> http://link.interia.pl/f19ee
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.misc.dieta
|