Data: 2007-02-02 17:28:02
Temat: Re: Re[6]: czytaj
Od: maciek kanski <n...@s...maila>
Pokaż wszystkie nagłówki
On 2 Feb 2007 17:33:09 +0100, klinton wrote:
> gdyby warzywa mialy tluszcz to nie mialbym problemu, a miesa to lubie
ok byłbym zapomniał, dodaję kropelkę oliwy do warzyw ponieważ część witam
rozpuszcza się w tłuszczach i nie chcę ich zgubić. Ale jak zapominam to
warzywa mrożone i tak się "smażą" bez tłuszczy, natomiast w wypadku cebuli
to puszcza ona tyle soków, że śmiało starcza na resztę, no ale wtedy nie
można mówić o "przyzłoceniu, zeszkleniu" cebulki tylko podduszeniu.
> duszone albo pieczone, te drugie zazwyczaj tluszczu sa pozbawione
też takie preferuję:)
> ciezko wogole trafic na kogos kto przejmuje sie swoim zdrowiem przez
> pryzmat tego co je
między innymi dlatego przeglądam grupę bo wierzę w to, że jestem tym co zjem
i chcę jeść mądrze.
Aspekt zdrowotny często przegrywa ze smakiem, ale chcę być przynajmniej
świadomym co jest zdrowe, bo co jest smaczne to akurat dobrze wiew:)
Pzdr
--
http://www.pajacyk.pl - czy już dzisiaj kliknąłeś dla dzieciaków?
|