Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!n
ews.icm.edu.pl!news.ipartners.pl!news.nask.pl!news.tpi.pl!not-for-mail
From: "Lukas" <b...@g...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: A tak swoja droga to jak jest z tym KFC?...
Date: Tue, 18 Sep 2001 14:42:14 +0200
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl
Lines: 26
Message-ID: <9o7g2n$eg$1@news.tpi.pl>
References: <1...@n...onet.pl>
NNTP-Posting-Host: fwt.computerland.pl
X-Trace: news.tpi.pl 1000817559 464 195.205.192.100 (18 Sep 2001 12:52:39 GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: 18 Sep 2001 12:52:39 GMT
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 5.50.4133.2400
X-MSMail-Priority: Normal
X-Priority: 3
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V5.50.4133.2400
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:69423
Ukryj nagłówki
> No wlasnie. Jak sie robi ta doskonala panierke z KFC.
> Wielokrotnie probowalem podrobic i nic.
> Widzialem tez, ze ten temat byl wielokrotnie poruszany na grupie, ale
jakos
> nigdzie nie znalazlem dokladnego przepisu, przy ktorym bylo napisane, ze
jest
> to receptura, ktora w 100% zapewnia efekt smakowany identyczny z tym, jaki
> mozna dostac w KFC.
> Czy ktos dysponuje takim przepisem?
> Bede szalenie wdzieczny za udostepnienie.
> Bo ja UWIELBIAM kurczaka pikantnego z KFC!
Ja tam kiedys bardzo dawo temu pracowalem i jeszcze conieco pamietam.
Na poczatku musisz marynowac kurczaka w specjalnej mieszance KFC
H&S, nastepnie wrzuca sie do maki z inna przyprawa, i nalezy je troche
pomieszac. Wlozyc do koszyka i na chwile do wody i popodrzucac kilka razy,
potem znowu do maki wymieszac i na kratke popodrzucac zeby pozbyc sie
zbednej maki i na koniec do goracego oleju chyba na 7 minut.
Wszystkie przyprawy mozna ukrasc z kazdej restauracji KFC.
Pozdrawiam i zycze powodzenia
|