Path: news-archive.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!newsfeed.gazeta.pl!news.astercity.net!n
ot-for-mail
From: "Agata" <a...@g...com.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Absynt
Date: Mon, 8 Sep 2003 08:11:35 +0200
Organization: Aster City Net
Lines: 43
Message-ID: <bjh62i$eee$1@foka1.acn.pl>
References: <bjh1tb$k63$1@inews.gazeta.pl>
NNTP-Posting-Host: 62.121.120.92
X-Trace: foka1.acn.pl 1063000978 14798 62.121.120.92 (8 Sep 2003 06:02:58 GMT)
X-Complaints-To: a...@a...net
NNTP-Posting-Date: Mon, 8 Sep 2003 06:02:58 +0000 (UTC)
X-Tech-Contact: u...@a...net
X-Notice-1: This post has been postprocessed on the news.astercity.net. server.
X-Notice-2: Subject line has been filtered and any Odp: strings removed.
X-Priority: 3
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V5.00.2615.200
X-Server-Info: http://www.astercity.net/news/
X-I-Am-Sorry: For my poor newsreader.
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 5.00.2615.200
X-Subject: Odp: Absynt
X-MSMail-Priority: Normal
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:172663
Ukryj nagłówki
Użytkownik BaJarKa <b...@N...gazeta.pl> w wiadomości do grup
dyskusyjnych napisał:bjh1tb$k63$...@i...gazeta.pl...
> Dostałam w prezencie - jak to się pija?
> --
> pa, Bjk.
Absynt....zacheta do rozwoju....;)
http://hyperreal.info/drugs/go.to/art/1002
http://shell.tcz.pl/~chest/mm/public_html/strona/abs
ynt.html
Picie wedlug innych :
"Absynt+ cytryna najlepiej limonka+woda mineralna + sok pomarańczowy to
wersja łagodna
Nieziemsko pyszny jest roztopiony w łyżeczce cukru (to trzeba podgrzac!) i
dodany np do wody mineralnej
mniam... To podobno stary sposób na picie absyntu. sprawdzony..."
Broken
"Absynt o ile dobrze pamiętam pije się przelwając go do szkalanki z wodą
sodową
przez dziurkowaną łyżekę na której położono kostkę cukru. Miesznaka ta
powinna
mieć kolor odobinę przypominający denaturat."
Czarek
"Klasyczny sposob polegal na polozeniu na kieliszku z absyntem specjalnej
dziurkowanej lyzeczki na ktorej kladlo sie kostke cukru. Nastepnie na
te kostke lalo sie cieniutka struga zimna wode, ktora splywala do
absyntu, rozcienczala go i slodzila zarazem, absynt zas przyjmowal
mleczna barwe, podobie jak wspolczesne likiery anyzkowe -- Pernod czy
Ouzo."
Wladyslaw
i troche z boku....
http://www2.gazeta.pl/picasso/1,40103,1166478.html
|