Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Aceto Balsamico !!!! i śmietanowa pasta z łososia

Grupy

Szukaj w grupach

 

Aceto Balsamico !!!! i śmietanowa pasta z łososia

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2001-01-13 11:29:24

Temat: Aceto Balsamico !!!! i śmietanowa pasta z łososia
Od: "Morpheuss" <b...@e...com.pl> szukaj wiadomości tego autora

Hi

Sprzedam dusze i trzy ważne organy za dwa przepisy!!!!!

:))

Pierwszy to pytanie o smaczne zastosowanie Aceto Balsamico. Jest butelka a
nie ma pomysłów a boski płyn zmarnować się nie może.

Druga prośba to wolny pomysł na łososia (np Norweskiego wędzonego na zimno)
z makaronem . Jest pomysł niestety narazie wirtualny na połączenie makaronu
z łososiem sosem śmietanowym ALE nie mam pojęcia jak mogło by to wyglądać.


Wielkie THX za wszelką pomoc ]

pozdrawiam Bartek






› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2001-01-13 12:54:25

Temat: Re: Aceto Balsamico !!!! i śmietanowa pasta z
Od: Patrycja Kazala <k...@m...pw.edu.pl> szukaj wiadomości tego autora

Morpheuss wrote:
>
> Hi
>
> Sprzedam dusze i trzy ważne organy za dwa przepisy!!!!!
>
> :))
>
> Pierwszy to pytanie o smaczne zastosowanie Aceto Balsamico. Jest butelka a
> nie ma pomysłów a boski płyn zmarnować się nie może.

pierwszy jest prosciutki i sama jestem ciekawa czy smaczny.
nigdy bowiem tego specjalu nie mialam w swoich lapkach, a avocado ubustwiam
po prostu!

1) deser z awokado - http://puszkkka.spinacz.pl/przepis.php3?id=972 -
zreszta z pl.rec.kuchnia pochodzi :))))))))

Składniki:
avocado
ocet balsamiczny

Przepis:
Z przekrojonego avocado wyjmij pestke i w zaglebienie wlej troche octu
balsamicznego, prawie po brzegi.
Zjedz ze smakiem ;-)

2) Czerwona kapusta - http://puszkkka.spinacz.pl/przepis.php3?id=1313

Składniki:
1 mala glowka czerwonej kapusty
1 lyzka octu balsamicznego
1 lyzka cukru
2 lyzki wody
1/2 lyzeczki soli
1/2 lyzeczki pieprzu
2 lyzki pokruszonego sera plesniaka (bleu)
2 lyzki pokrojonych, palonych migdalow

Przepis:
Kapuste poszatkowac cienko. Umiescic w garnku z ciezkim dnem na duzym
gazie. Zmieszac ocet, cukier, wode, sol i pieprz i gdy dno garnka gorace,
wlac jednym ruchem i przykryc. Zmniejszyc ogien i dusic, mieszajac od czasu
do czasu, az plyn odparuje, okolo 3-5 minut.
Przelozyc na ladny talerz, posypac serem i migdalami.
Nadesłał(a): Magdalena Bassett

napisz jak smakowalo, jesli wyprobujesz :)
moze i ja wtedy poszperam za tym specjalem.....

ok, to ktore organy wlasnie zakupilam i jaka czesc duszy? ;pppppppppp

pat
ps: to jak w koncu, mam przepisy podawac czy same linki? bo przezucanie
przepisow jest troche meczace, bo przy przenoszeniu formatowanie pozostaje
i brzydko wyglada, wiec trzeba poprawiac.......
--
Puszatkowo http://www.puszatkowo.prv.pl
PuszKKKa http://puszkkka.spinacz.pl
SPINACZ http://www.spinacz.pl/

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-01-13 22:32:08

Temat: Re: Aceto Balsamico !!!! i śmietanowa pasta z łososia
Od: busek <b...@p...wp.pl> szukaj wiadomości tego autora

do lososia polesam sos na bazie jogurtu czosnku i cytryny (ew.koperek)
jogurt zaprawic mocno wycisnietym czosnkiem, zagescic cytryna do konsystencji
kisielu ew.dodac siezy zielony koperk mozna jeszcze troszke popieprzyc
polecam tylko trzeba lubic zdecydowany smak

Morpheuss napisał(a):

> Hi
>
> Sprzedam dusze i trzy ważne organy za dwa przepisy!!!!!
>
> :))
>
> Pierwszy to pytanie o smaczne zastosowanie Aceto Balsamico. Jest butelka a
> nie ma pomysłów a boski płyn zmarnować się nie może.
>
> Druga prośba to wolny pomysł na łososia (np Norweskiego wędzonego na zimno)
> z makaronem . Jest pomysł niestety narazie wirtualny na połączenie makaronu
> z łososiem sosem śmietanowym ALE nie mam pojęcia jak mogło by to wyglądać.
>
> Wielkie THX za wszelką pomoc ]
>
> pozdrawiam Bartek



› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-01-13 22:35:15

Temat: Re: Aceto Balsamico !!!! i śmietanowa pasta z łososia
Od: busek <b...@p...wp.pl> szukaj wiadomości tego autora

co do octu balsamicznego vide czwartkowa gazeta wyborcza (magazyn)
ciekawe co


pozdrawiam piotr

Morpheuss napisał(a):

> Hi
>
> Sprzedam dusze i trzy ważne organy za dwa przepisy!!!!!
>
> :))
>
> Pierwszy to pytanie o smaczne zastosowanie Aceto Balsamico. Jest butelka a
> nie ma pomysłów a boski płyn zmarnować się nie może.
>
> Druga prośba to wolny pomysł na łososia (np Norweskiego wędzonego na zimno)
> z makaronem . Jest pomysł niestety narazie wirtualny na połączenie makaronu
> z łososiem sosem śmietanowym ALE nie mam pojęcia jak mogło by to wyglądać.
>
> Wielkie THX za wszelką pomoc ]
>
> pozdrawiam Bartek



› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-01-14 02:41:48

Temat: Re: Aceto Balsamico !!!! i śmietanowa pasta z łososia
Od: "Witold Szczechura" <w...@h...net> szukaj wiadomości tego autora


"Morpheuss" <b...@e...com.pl> wrote in message
news:93pe05$9g2$1@news.tpi.pl...

> Pierwszy to pytanie o smaczne zastosowanie Aceto Balsamico. Jest butelka a
> nie ma pomysłów a boski płyn zmarnować się nie może.

Zastosowanie octu balsamicznego? Prosze bardzo - przepis prosty jak drut na
sos do salaty(-ki), proporcje w przyblizeniu:

lyzeczka musztardy (Dijon najlepiej),
lyzka octu balsamicznego,
4 lyzki oliwy z oliwek,
zabek czosnku

Ukrecam z tego sos: do musztardy dodaje ocet, mieszam dokladnie az masa
bedzie gladka, nastepnie stopniowo dodaje oliwe ciagle mieszajac - wychodzi
sos o konsystencji majonezu w kolorze brazowym. Na koncu dodaje rozgnieciony
czosnek.
To moj ulubiony sos np. do zielonej salaty, ale tez do salatki z fasoli czy
grilowanych warzyw.


> Druga prośba to wolny pomysł na łososia (np Norweskiego wędzonego na
zimno)
> z makaronem .

Hmm, widzialam (ale tylko na zdjeciu) lasanie z wedzonego lososia, wygladalo
to bardzo apetycznie, ale przepisu nie podali :-(


Beata


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-01-14 18:52:57

Temat: Re: Aceto Balsamico !!!! i śmietanowa pasta z łososia
Od: "rena" <r...@a...net.pl> szukaj wiadomości tego autora

> Sprzedam dusze i trzy ważne organy za dwa przepisy!!!!!

to ja poprosze twoje lewe ucho, bo moje cósik szwankuje :)))

Sałatka z porów na ciepło
=================

2-3 małe pory na osobę
gruba sól
pieprz z młynka
kiełki rzodkiewki (1/2 pudełeczka na osobę)
oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia na zimno (extra vergine)
1 łyżeczka octu balsamicznego
3-4 łyżeczki parmezanu

Pory (tylko białe części) pokrój na 6-8-centymetrowe kawałki, dokładnie
umyj, wrzuć do dużego garnka z wrzącą, osoloną wodą i gotuj ok. 15 min.
Odcedź warzywa i ułóż na talerzu. Dodaj kiełki, dopraw pieprzem i solą,
polej oliwą i octem, posyp parmezanem. Podawaj natychmiast.

Uroda nr 2/2001


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-01-15 18:32:25

Temat: Re: Aceto Balsamico !!!! i śmietanowa pasta z łososia
Od: Magdalena Bassett <m...@w...net> szukaj wiadomości tego autora



Morpheuss wrote:
>
> Hi
>
> Sprzedam dusze i trzy ważne organy za dwa przepisy!!!!!
>
> :))
>
> Pierwszy to pytanie o smaczne zastosowanie Aceto Balsamico. Jest butelka a
> nie ma pomysłów a boski płyn zmarnować się nie może.


Najprostszy sposob, podawany jako czekadelko we wloskich restauracjach

2 lyzki octu balsamicznego
2 lyzki najlepszej oliwy z oliwek
swiezy chleb

Ocet ubic z oliwa na talerzyku za pomoca widelca. Najpierw sie polaczy,
a zaraz potem zaczyna sie separowac, ale to nie szkodzi. Maczac w tym
male kawalki chleba i jesc jako zakaske. Pycha!
MB

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-01-15 21:43:42

Temat: Re: Aceto Balsamico !!!! i śmietanowa pasta z
Od: Patrycja Kazala <k...@m...pw.edu.pl> szukaj wiadomości tego autora

Magdalena Bassett wrote:

> Najprostszy sposob, podawany jako czekadelko we wloskich restauracjach
>
> 2 lyzki octu balsamicznego
> 2 lyzki najlepszej oliwy z oliwek
> swiezy chleb
>
> Ocet ubic z oliwa na talerzyku za pomoca widelca. Najpierw sie polaczy,
> a zaraz potem zaczyna sie separowac, ale to nie szkodzi. Maczac w tym
> male kawalki chleba i jesc jako zakaske. Pycha!

a podaje sie zawsze tak czy czasem z czosnkiem lub ziolami?
wiesz, nie znam sie ;p ale tak mi sie wydaje, ze tak tez mozna...

pat
--
Puszatkowo http://www.puszatkowo.prv.pl
PuszKKKa http://puszkkka.spinacz.pl
SPINACZ http://www.spinacz.pl/

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-01-16 16:09:11

Temat: Re: Aceto Balsamico !!!! i śmietanowa pasta z
Od: "Morpheuss" <b...@e...com.pl> szukaj wiadomości tego autora


Drodzy państwo

Rady wasze są zacne

zakłada białą czapkę i zamykam się na 7 dni wkuchni

wyniki i obserwacje trafią na grupę

pzdrawiam i dziękuje

MRF


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

COS
Archiwum- musaka
Russel?
Re: wegetariański kot?, bylo: Re: Czy rosol /wywar/
Chinszczyzna (nowe dlugie ANG)

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »