Data: 2003-10-27 11:03:15
Temat: Re: Aminokwasy - w czym ?
Od: "kc" <c...@v...net>
Pokaż wszystkie nagłówki
"Marcin 'Cooler' Kulinski" <m...@g...WYTNIJ.pl> wrote in message
news:bnit05$3lb$1@inews.gazeta.pl...
> Sowa <m...@b...pl> napisał(a):
>
> O, moj ulubieniec Krzys. Dzieki, Sowa ;)
Oczywiscie nie zabraknie Klakiera
> O tak, Kwasniewski nie moze sie przeciez mylic. Najwyrazniej pomylili sie
> wszyscy ci, ktorym wyszlo, ze bialka z soi sa lepsze od wielu ze zrodel
> miesnych i porownywalne z tymi z jaj. Widocznie stosuja jakies prymitywne
> sposoby pomiaru tej jakosci, zamiast po prostu przyjac genialne zalozenie,
> ze "roslinne jest gorsze i juz".
Nie ma takiej potrzeby.
>
> > > Jezeli chodzi o ilosc to nie wiem,ale komplet najlepszej jakosci
> > > aminokwasow zawiera zoltko jajka.
>
> Wiara to nie to samo co wiedza. Lepszy profil aminokwasowy maja bialka
calego
> jaja kurzego. Bialka zawarte w zoltku sa gorsze od bialek samego bialka, a
> nawet od bialek sojowych.
> http://www.nutritiondata.com/
Wszak jestes "naukowy" po co poslugujesz sie czyms czego nie rozumiesz.
>
> > Ale pytanie było: jakie produkty spożywcze zawierają _najwięcej_
> > aminokwasów.
>
> Niewazne pytanie, odpowiedz brzmi zawsze "zoltko jajka" lub "smietana 36%"
;)
Nie ma innej odpowiedzi.
kc
|