Data: 2003-10-27 18:06:29
Temat: Re: Aminokwasy - w czym ?
Od: "MarekF" <m...@a...i.p.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Marcin 'Cooler' Kulinski" <m...@g...WYTNIJ.pl> napisał w
wiadomości news:bnjjp5$sm1$1@inews.gazeta.pl...
. Czy twoje zoltka sa w
> stanie rywalizowac z ekstrudowana soja pod wzgledem ilosci bialka na 100g
> produktu? Nie sadze. Wiecej maja tylko odzywki dla sportowcow. Koniec
tematu.
>
Witam
Marcin, zauwazylem, ze nigdy nie odpuscisz, sadzisz, ze masz zawsze racje.
Chyba nie chodzi o zawartosc B w produkcie. Normy B sa okreslone, dziwnym
trafem zgadzaja sie z tym , co proponuje Kwasniewski. 0,8g/kg masy ciala.
"pregnacy"- wiecej.
www.nap.com
nie wiem ile ma ta soja, ale jezeli jakis produkt zawiera wiecej B, to nie
znaczy ze jest lepszy. Ile tego soi sie jada :). Jak przeliczysz to byc
moze stwierdzisz, ze jestes na atkinsie, co prawda Twoja pizza raz w
tygodniu to wykluczy.
Pisales, ze "bialko" zawiera lepsze B niz zoltko.
Jak widac wizualnie na stronie ktora podales, zoltko ma 3 gwiazdki, jajo 1,
a "bialko" 2
Jak wol jest napisane:
"bialko"
<The Good
This food is very low in Saturated Fat and Cholesterol. It is also a very
good source of Protein and Riboflavin.
The Bad
This food is high in Sodium. >
dobre zrodlo B i ryboflawiny, malo cholesterolu/mit ktory juz zostal
opisany/ i malo kwasow nasyconych.
Oczywiscie w tabelach nizej nie zawiera wogole omega3 i omega 6, B12 =0, za
duzo sodu.
Zoltko
<The Good
This food is low in Sodium. It is also a good source of Protein, Riboflavin,
Vitamin B12, Pantothenic Acid and Phosphorus.
The Bad
This food is high in Saturated Fat, and very high in Cholesterol. >
Dobre zrodlo protein, malo sodu, ryboflavina, B12, kwasy itd.
Oczywiscie pojawia sie w zoltku, cholesterol, i kwasy nasycone-ktore
lubimy:)
Jezeli chodzi o aminokwasy, na stronie ktora podalem, znajdziesz normy.
Pozdrawiam
maf
|