Data: 2003-10-28 09:29:10
Temat: Re: Aminokwasy - w czym ?
Od: "Rukasu" <r...@a...net>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "kc" <c...@v...net> napisał w wiadomości
news:bnl8bv$s5s$1@news.onet.pl...
>> Soi też nie trzeba ekstrudować. Jest to po prostu zabieg poprawiający jej
>> "wydajność" i łatwość sożycia.
> Czy bylby to naukowy eksperyment ja surowe zoltka,
> Ty ziarna soi.
Niestety nie mogę się zgodzić na taki eksperyment, czuję się bowiem
odpowiedzialny także za osoby nie posiadające zbyt wielu szarych komórek.
Jedząc, ot tak, surowe żółtka najprawdopodobniej dosyć szybko nabawiłbyś się
salmonelli - ja jedząc soję nie. :-(
Nie rozumiem także skąd taka zawiść do mojej osoby. Bo stwierdzam że zarówno
optymalni jak i wegetarianie mogą zjeść bez problemu swoją - potrzebną do
życią - porcję aminokwasów? No, kurcze, że też nie pomyślałem - ależ to z
mojej strony "stronnicze"! :-(
> Jezeli soi nie trzeba eks...blabla,to po co to sie eks..bla
> Moze jednak trzeba,zreszta mozna to wykazac prostym eksperymentem.
Może jednak zanim coś napiszesz spróbujesz zapoznać się z jakimiś faktami?
To nie boli - naprawdę! :-(
A jeśli mięsa nie trzeba gotować/dusić/smażyć/piec/wędzić, to po co się je
gotuje/dusi/smaży/piecze/wędzi? Hm... No, to jest dopiero zagadka, na miarę
KC! :-o
Przecież napisałem wyraźnie że ekstruzję stosuje się także do produktów
odzwierzęcych, w tym m.in. do JAJEK, prawda? :-/
--
Pozdrawiam
Rukasu
|