Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!n
ews.icm.edu.pl!not-for-mail
From: "Alex P. J. [Scorpio]" <s...@s...com>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Ankieta
Date: Wed, 5 Sep 2001 18:51:36 +0200
Organization: http://news.icm.edu.pl/
Lines: 34
Message-ID: <9n5lel$p6b$1@sunsite.icm.edu.pl>
References: <9n59gt$j48$1@h1.uw.edu.pl>
NNTP-Posting-Host: dial1325.wroclaw.dialog.net.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2"
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: sunsite.icm.edu.pl 999708950 25803 217.30.135.55 (5 Sep 2001 16:55:50 GMT)
X-Complaints-To: a...@i...edu.pl
NNTP-Posting-Date: Wed, 5 Sep 2001 16:55:50 +0000 (UTC)
X-Priority: 3
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V5.50.4133.2400
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 5.50.4133.2400
X-MSMail-Priority: Normal
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:66247
Ukryj nagłówki
Użytkownik "Masia" <m...@t...pl> napisał...
> Witam na grupie!
> Jestem tu nowa, a od razu chcę Was trochę pomęczyć.
> Myślę o stworzeniu nowego programu kulinarnego w telewizji.
> Chciałabym, żeby gotowali tam "niezwykli" kucharze, tzn. np. kucharz
> prezydenta.
> Ale ponieważ moja własna pomysłowość jest ograniczona, to chciałam
prosić
> Was o pomoc.
> Podrzucajcie swoje pomysły, którego kucharza chcielibyście zobaczyć "w
> akcji".
Ależ to nudne będzie - taka kolejna woda po Kuroniu, rzec by
można. Sądzę, że aby zaciekawić widzów, potrzebne jest jednak
coś bardziej oryginalnego. Kulinarne podróże Makłowicza są
tego najlepszym przykładem.
Do profilu TVN, bo jak sądzę, o tej stacji piszesz, zapewne
pasowałby program łączący "edukację" (czyli porady kulinarne,
konkretne przepisy itp.) z rozrywką. Ja widziałem dwa dobre
pomysły na "lekki" program tego typu. Pierwszym z nich jest
wspomniany niedawno na grupie pojedynek kucharzy - mają
oni za zadanie z dostępnych składników "wyczarować" jak
najciekawszą potrawą. Drugi pomysł z powodzeniem pokazany był
w nieistniejącej niestety stacji Wizja 1 ("Nie umiem gotować,
nie będę gotować"), gdzie zupełni amatorzy pitrasili pod okiem
profesjonalistów.
Trochę wyobraźni, a z pewnością można stworzyć coś ciekawego.
Pozdrawiam,
Alex
|