Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!warszawa.rmf.pl!newsfeed.tpinternet.
pl!mimuw.edu.pl!news.mimuw.edu.pl!uw.edu.pl!not-for-mail
From: "Masia" <m...@t...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Ankieta
Date: Thu, 6 Sep 2001 09:16:17 +0200
Organization: A poorly-installed InterNetNews reader
Lines: 28
Message-ID: <9n77qq$f2h$1@h1.uw.edu.pl>
References: <9n59gt$j48$1@h1.uw.edu.pl> <9n5lel$p6b$1@sunsite.icm.edu.pl>
NNTP-Posting-Host: do-archi-e0-r2.man.atcom.net.pl
X-Trace: h1.uw.edu.pl 999760538 15441 217.197.160.8 (6 Sep 2001 07:15:38 GMT)
X-Complaints-To: u...@h...uw.edu.pl
NNTP-Posting-Date: 6 Sep 2001 07:15:38 GMT
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 5.50.4133.2400
X-MSMail-Priority: Normal
X-Priority: 3
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V5.50.4133.2400
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:66345
Ukryj nagłówki
Użytkownik "Alex P. J. [Scorpio]" napisał w wiadomości
> Ależ to nudne będzie - taka kolejna woda po Kuroniu, rzec by
> można. Sądzę, że aby zaciekawić widzów, potrzebne jest jednak
> coś bardziej oryginalnego. Kulinarne podróże Makłowicza są
> tego najlepszym przykładem.
>
> Do profilu TVN, bo jak sądzę, o tej stacji piszesz, zapewne
> pasowałby program łączący "edukację" (czyli porady kulinarne,
> konkretne przepisy itp.) z rozrywką. Ja widziałem dwa dobre
> pomysły na "lekki" program tego typu. Pierwszym z nich jest
> wspomniany niedawno na grupie pojedynek kucharzy - mają
> oni za zadanie z dostępnych składników "wyczarować" jak
> najciekawszą potrawą. Drugi pomysł z powodzeniem pokazany był
> w nieistniejącej niestety stacji Wizja 1 ("Nie umiem gotować,
> nie będę gotować"), gdzie zupełni amatorzy pitrasili pod okiem
> profesjonalistów.
>
> Trochę wyobraźni, a z pewnością można stworzyć coś ciekawego.
>
A skąd wiesz jaki ja mam pomysł?
Pytałam tylko o kucharzy, reszty koncepcji nie zdradzałam.
Więc skąd wiesz co wymyśliłam i że będzie nudne?
A programy, o których piszesz mają licencję i nie można ich tak po prostu
kopiować.
Zresztą, czy to nie byłoby zbyt proste?
Maśka
|