Path: news-archive.icm.edu.pl!news.gazeta.pl!not-for-mail
From: Ikselka <i...@g...pl>
Newsgroups: pl.rec.dom
Subject: Re: Automat do pieczenia chleba
Date: Mon, 24 Nov 2008 21:49:22 +0100
Organization: "Portal Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl"
Lines: 29
Message-ID: <1ieeqkxdx44p$.1hug79ew9wv61$.dlg@40tude.net>
References: <ggb6cs$2b5$1@news.onet.pl> <ggb8rj$sdj$1@inews.gazeta.pl>
<gger6b$5p6$1@news.onet.pl>
Reply-To: i...@g...pl
NNTP-Posting-Host: blq210.neoplus.adsl.tpnet.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2"
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: inews.gazeta.pl 1227559786 13318 83.28.210.210 (24 Nov 2008 20:49:46 GMT)
X-Complaints-To: u...@a...pl
NNTP-Posting-Date: Mon, 24 Nov 2008 20:49:46 +0000 (UTC)
X-User: ikselk
User-Agent: 40tude_Dialog/2.0.15.1pl
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.dom:105991
Ukryj nagłówki
Dnia Mon, 24 Nov 2008 19:18:44 +0100, Orka napisał(a):
> Użytkownik "Olo" <w...@j...cy> napisał w wiadomości
> news:ggb8rj$sdj$1@inews.gazeta.pl...
>> Ja proponuję kupić kg mąki na chleb np. w tesco i upiec za pomocą tego co
>> masz w domu, a później sam zadecydujesz czy potrzebujesz automatu (no
>> chyba że urządzasz kuchnię, ale to i tak szkoda miejsca bo automat zajmuje
>> go dosyć dużo).
>>
>
>
> A ja powiem tak-gdybym miała to wszystko sama robić, nawet przy pomocy
> robota, nie chciałoby mi się. A tak, mając automat, od kwietnia tego roku
> nie kupiłam ani bochenka chleba. Automat ma grzałę na spodzie, więc w tym
> chlebie najbardziej chrypiąca skórka jest właśnie na dole. Ja mam tanią
> maszynę, elta, gdybym miała wybierać jeszcze raz-kupiłabym droższą markową,
> bo podejrzewam, że ma lepszą jakość i wytrzymałość. W mojej z mieszadeł i
> foremki już schodzi teflon (7 miesięcy używania 2-3 razy w tygodniu). Moc
> mojego automatu to 1000 W. Nie korzystałam w żaden inny sposób, oprócz
> różnych przepisów na chleb (tzn. np. nie smażyłam konfitur ani nie
> nastawiałam na wyrastanie ciasta na bułki, które potem trzeba upiec w
> tradycyjnym piekarniku).
A mnie się odechciało zupełnie - te mieszadła ciągle zostają w chlebie (mam
Alaskę). Czasem latem korzystam, ale coraz bardziej mnie wkurza
wydłubywanie tych mieszadeł.
Ale teraz piekę tylko ogniem i drewnem, i tak aż do maja - nie ma to, jak
ekologia, i plecki sobie można fajnie ogrzać, mmmmmmmmmm.... :-)
|