Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!warszawa.rmf.pl!news.rmf.pl!agh.edu.
pl!news.onet.pl!newsgate.onet.pl!newsgate.pl
From: d...@e...net.ae (Tomek W)
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Awokado
Date: 11 Dec 2000 15:09:15 +0100
Organization: Piach & Piach
Lines: 53
Message-ID: <3...@e...net.ae>
References: <LYUY5.1345$V84.68830@weber.videotron.net>
Reply-To: d...@e...net.ae
NNTP-Posting-Host: newsgate.onet.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=iso-8859-2
Content-Transfer-Encoding: 7bit
X-Trace: newsgate.onet.pl 976543755 20837 213.180.128.22 (11 Dec 2000 14:09:15 GMT)
X-Complaints-To: a...@o...pl
NNTP-Posting-Date: 11 Dec 2000 14:09:15 GMT
X-Mailer: Mozilla 4.74 [en] (Win95; U)
X-Received: from emirates.net.ae (naa565.emirates.net.ae [195.229.30.153]) by
pmail2.emirates.net.ae (Sun Internet Mail Server
sims.4.0.2000.05.17.04.13.p6) with ESMTP id
<0...@p...emirates.net.ae> for p...@n...pl;
Mon, 11 Dec 2000 18:08:01 +0400 (GST)
X-Received: from emirates.net.ae (naa565.emirates.net.ae [195.229.30.153]) by
pmail2.emirates.net.ae (Sun Internet Mail Server
sims.4.0.2000.05.17.04.13.p6) with ESMTP id
<0...@p...emirates.net.ae> for p...@n...pl;
Mon, 11 Dec 2000 18:08:01 +0400 (GST)
X-Received: from emirates.net.ae (naa565.emirates.net.ae [195.229.30.153]) by
pmail2.emirates.net.ae (Sun Internet Mail Server
sims.4.0.2000.05.17.04.13.p6) with ESMTP id
<0...@p...emirates.net.ae> for p...@n...pl;
Mon, 11 Dec 2000 18:08:01 +0400 (GST)
X-Received: from emirates.net.ae (naa565.emirates.net.ae [195.229.30.153]) by
pmail2.emirates.net.ae (Sun Internet Mail Server
sims.4.0.2000.05.17.04.13.p6) with ESMTP id
<0...@p...emirates.net.ae> for p...@n...pl;
Mon, 11 Dec 2000 18:08:01 +0400 (GST)
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:38699
Ukryj nagłówki
Ania Derejska wrote:
...
> moge znalezc cos na ten temat. Interesowalyby mnie
> rozne przepisy na salatki czy tez pasty z udzialem tego owocu.
> Z gory dziekuje i pozdrawiam :)))
> Ania
Oto / pod choinke ;-)/ "podsumowanie" tego watku
-troche nawet uzupelnione.
tomek w
> Dzieki waszej pomocy okazlo sie ze avocado mozna zrobic :
> A- po rozcieciu wzdluz i wyjeciu pestki
> 1/ z sola
> 2/ z sosem sojowym / Konrad B./
> 3/ z ketchupem
> 4/ z krewetkami i ketchupem
> 5/ z miesekiem krabow ,pomidorkiem i zielenina / Gruby/
>
> B- obrane i pokrojone w plasterki
> 6/ na chlebku razowym pokropione cytryna/Magdalena W./
> 7/ z plastrami sera mozarella i pomidorkiem+ pesto i bazylia /Iza S./
> 8/ z plasterkami pomaranczy,twarozkiem z sosem chili/zielonym/
> -Magdalena W/
> 9/ z jajkiem na twardo i pomidorem/ Dorota/
> 10/ kostki ,z salata pomidorami,gotowana fasola,oliwkami dopr. oliwa i
> octem winnym i ziolami prowansalskimi + wino:-) /Katarzyna/
> 11/na chrupkim chlebku + serek 13% + plasterki avoc.+ salata lod /Ola/
> C- Jako pasta -dobrze rozgniecione widelcem
> 12/jako pasta z siekana cebulka ,cytryna ,oliwa i pieprzem/ Joanna D./
> 13/jako domieszka do past na kanapki ,z soczewica ,z "maslem"
> slonecznikowym / wojmat/
>
> D-Tipsy
> -Avocado ma byc miekie /lekko sie uginac/,twarde /wgGrubego/ nalezy
> wlozyc
> do papierowej torebki i przetrzymac w niej 2-3 dni.
> -Pestki dac kotu do turlania lub zuzyc na przyszlych wyborach
> parlamentarnych :-).Na stronie Joanny jest tez przepis na zasadzenie
> drzewka z avocado
>
> Niektore juz wyprobowane- doskonala pasta- bardzo widowiskowe te-
> z mozarella oraz z pomarancza -reszta tez zapowiada sie bardzo dobrze.
> Sorki za takie "techniczne" zestawienie - to skrzywienie zawodowe.
> Dzieki
> tom
> --
> Archiwum grupy dyskusyjnej pl.rec.kuchnia
> http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
--
Archiwum grupy http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
|