Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!warszawa.rmf.pl!rzeszow.rmf.pl!orion
.cst.tpsa.pl!news.onet.pl!news.memax.krakow.pl!mercury.newsgate.pl!newsgate.pl
From: j...@i...isk.skierniewice.pl (Joanna Pulawska)
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Biszkopt
Date: 18 May 2000 14:58:32 +0200
Organization: email<>news gateway
Lines: 33
Sender: r...@m...newsgate.pl
Message-ID: <01de01bfc0c8$c6a8b2c0$9124bfd4@Pulawska.isk.skierniewice.pl>
NNTP-Posting-Host: mercury.newsgate.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2"
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Complaints-To: n...@n...pl
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:28182
Ukryj nagłówki
-----Wiadomość oryginalna-----
Od: Magdalena Bassett <
>Podam ci przepis na moj biszkopt, ktory zawsze wychodzi, jesli nic nie
>zmienisz w sposobie przyrzadzenia:
>5 bialek
>5 zoltek
>2/3 szklanki cukru
>1 i 1/4 szklanki maki
>Rozgrzac piec do 180C/350F. Tortownice wysmarowac maslem i wysypac maka,
nie
>bulka tarta.
>Ubic mikserem bialka, i gdy srednio ubite, dodac po trosze 2/3 szklanki
>cukru, ciagle ubijajac, az beda lsniace i geste, jak krem. Ciagle ubijajac,
>dodawac po jednym zoltku, miksujac 10 sekund pomiedzy. Dodac make i
>delikatnie wymieszac za pomoca lyzki, czy reka, juz bez miksera. Przelac do
>formy, piec az zloty i troszke zacznie odstawac od brzegow. Sprawdzic
>patyczkiem.
>Magdalena
>
Witam po raz pierwszy ale mam nadzieje nie ostatni:) Juz wydrukowalam sobie
powyzszy przepis i mam zamiar go wyprobowac w przyszlym tygodniu na
imieniny. A w zwiazku z tym, ze kocham jesc bardzo sie ciesze, ze istniej
taka "smaczna" grupa:)))
Pozdrawiam
Aska
--
Archiwum listy dyskusyjnej pl-rec-kuchnia
http://www.newsgate.pl/archiwum/pl-rec-kuchnia/
|