Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Re: Camembert i Brie...

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: Camembert i Brie...

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 1999-12-23 15:25:23

Temat: Re: Camembert i Brie...
Od: l...@i...waw.pl (Dariusz K. Ladziak) szukaj wiadomości tego autora

On Mon, 20 Dec 1999 21:03:10 -0600, "Pszemol" <P...@P...com>
wrote:


>Czym się różnić powinny te sery? Smakiem? Konsystencją? Czym?

Podstawowa, przez opakowanie dostrzegalna roznica miedzy Cammembertem
a Brie polega na konsystencji. Cammembert jest serem dojrzewajacym
plesniowym spozywanym pod koniec fermentacji - w zasadzie powinien
skladac sie z zestalajacej sie juz masy glejowej. Brie natomiast jest
serem znacznie mlodszym - najwlasciwsza jego konsystencja jest lejaca
sie masa glejowa z pozostaloscia (do 25%) twarogu niezglejowanego.

Niestety, takiego Brie juz dawno nie jadlem - zwykle dostac mzna cos
niewiele rozniace sie od twarogu...

No i roznica w zapachu - Cammembert ma zapach dosyc ostry ale do
przezycia, Brie w zasadzie powinno osoby nieprzyzwyczajone z
pomieszczenia wygonic.

--
Darek

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Re: Sernik agarowy
Re: Jaki tluszcz do smazenia
Obiecałem komuś namiary na patelnie ???
Re: persimmon
Re: Gliniane naczynia

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to ) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout

zobacz wszyskie »