« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2004-02-24 10:16:44
Temat: Re: Chili con carne zrobiłam
"jaro" <j...@w...pl _NOSPAM> schrieb im Newsbeitrag
news:c1f6ll$dm8$1@korweta.task.gda.pl...
>
>
> Chili con carne robi się chyba z mięsa mielonego, ale niewazne. A po co
ten
> rosołek? Mięso samo oddaje sporo soku pod czas smazenia, w rosole to brzmi
> bardziej jak jakiś Eintopf.
>
> Pozdrawiam
> Magdalena
>
Zarowno z mielonego jak i kawalkow miesa w stylu gulasz. Chili con carne to
tak, jak juz ktos mowil, jak bigos - co kucharka/kucharz to przepis.
Narobilo mi sie checi i chyba w tym tygodniu zaserwuje, a dzis bedzie
Stifado.
Monika
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2004-02-24 18:48:41
Temat: Re: Chili con carne zrobiłam
"Monika Zarczuk" <z...@o...pl> wrote in message
news:01fd01c3fa53$0dc13020$7400a8c0@ap.siedlce.pl...
> Witam ponownie
> Zrobiłam dzis cos ala chili con carne, tj. tak mialo byc, w skrocie,
> pokrojone w kostke miesko posolone i przyprawione duszone z cebulka i
> rosolkiem,
> --
Chili con carne robi się chyba z mięsa mielonego, ale niewazne. A po co ten
rosołek? Mięso samo oddaje sporo soku pod czas smazenia, w rosole to brzmi
bardziej jak jakiś Eintopf.
Pozdrawiam
Magdalena
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |