« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2002-11-30 23:32:31
Temat: Ciasta bez autorowNasza grupowiczka qweensaba przeslala nam zbior ciast z naszej grupy.
Wielkie dzielo, ale ma jeden powazny blad - zaden z przepisow nie
zawiera nazwiska autora. Zwracam sie z prosba o naprawienie tego bledu i
rozeslanie przepisow jeszcze raz, tym razem poprawionych.
Dzieki
Magdalena Bassett
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2002-12-01 13:46:27
Temat: Re: Ciasta bez autorow
"Magdalena Bassett" <m...@o...com> schreef in bericht
news:3DE94A8F.E8F55EEC@olypen.com...
> Nasza grupowiczka qweensaba przeslala nam zbior ciast z naszej grupy.
> Wielkie dzielo, ale ma jeden powazny blad - zaden z przepisow nie
> zawiera nazwiska autora. Zwracam sie z prosba o naprawienie tego bledu i
> rozeslanie przepisow jeszcze raz, tym razem poprawionych.
> Dzieki
> Magdalena Bassett
Magda, powtarzasz sie. Zwrocilas na to uwage linijke nizej.
Po co Ty zaczynasz nowy watek? Po to zeby podziekowac?
Nie, po to, aby dziewczynie wytknac p o w a z n y blad i oczywiscie
poparadowac ze swoim oburzeniem. Faktycznie, znowu ci ktos ciezko stanal na
palcach...
Po raz juz enty z reszta, bo korona mrs. Bassssettttt co chwile z glowy
spada.
Irytujace te twoje uwagi sie robia...
m-gosia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-12-01 16:33:48
Temat: Re: Ciasta bez autorowm...@h...com wrote:
> Magda, powtarzasz sie. Zwrocilas na to uwage linijke nizej.
> Po co Ty zaczynasz nowy watek? Po to zeby podziekowac?
> Nie, po to, aby dziewczynie wytknac p o w a z n y blad i oczywiscie
> poparadowac ze swoim oburzeniem. Faktycznie, znowu ci ktos ciezko stanal na
> palcach...
> Po raz juz enty z reszta, bo korona mrs. Bassssettttt co chwile z glowy
> spada.
>
> Irytujace te twoje uwagi sie robia...
> m-gosia
>
Wiesz - jakby nie bylo sa to prawa autorskie i stanowisko Magdy jest jak
najbardziej uzasadnione. Natomiast Ty zaczelas nowy klotliwy watek,
czasem lepiej milczec by nie wywolywac burzy.
Walkie ktorej zazwyczaj wszystko jedno ;)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-12-01 17:00:33
Temat: Re: Ciasta bez autorow
m...@h...com wrote:
> Magda, powtarzasz sie. Zwrocilas na to uwage linijke nizej.
> Po co Ty zaczynasz nowy watek? Po to zeby podziekowac?
Nie dostalam zadnej odpowiedzi na poprzedni post, wiec zaczelam nowy
watek - duzo grzeczniej i kulturalniej, niz Ty.
> Nie, po to, aby dziewczynie wytknac p o w a z n y blad i oczywiscie
> poparadowac ze swoim oburzeniem. Faktycznie, znowu ci ktos ciezko stanal na
> palcach...
A prawa autorskie to taki sobie lekki temat?
> Po raz juz enty z reszta, bo korona mrs. Bassssettttt co chwile z glowy
> spada.
Po raz n-ty? korona mi z glowy co chwile spada? Czegos musialas sie
napic. Jedyne na co zwracam uwage to na infantylne zdrobnienia. I z tym
tez juz dawno dalam sobie spokoj. A przekrecanie czyjegos nazwiska to
chwyt na bardzo niskim poziomie. Szczegolnie przez kogos, kto wlasnego
nazwiska nie podaje.
> Irytujace te twoje uwagi sie robia...
Musialam dotknac jakiegos bolacego miejsca w Twojej psychice. Czy moze
problem polega na tym, ze zaden z Twoich przepisow nie zostal
zamieszczony w w/w dziele? Zreszta skad moglibysmy o tym wiedziec, skoro
zostaly podane bez autorow...
Magdalena Bassett
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-12-01 17:15:59
Temat: Re: Ciasta bez autorowKrotka masz pamiec, poczytaj sobie archiwum innych grup, gdzie bralas czynny
udzial.
Zreszta za bardzo sie tlumaczysz i prowokujesz, a ja sie w pyskowki nie
wdaje.
Bywaj....
m-gosia van dijk, jesli czytac nie umiesz
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-12-01 17:21:00
Temat: Re: Ciasta bez autorowOn Sun, 01 Dec 2002 13:46:27 GMT, <m...@h...com> wrote:
>
>"Magdalena Bassett" <m...@o...com> schreef in bericht
>news:3DE94A8F.E8F55EEC@olypen.com...
>> Nasza grupowiczka qweensaba przeslala nam zbior ciast z naszej grupy.
>> Wielkie dzielo, ale ma jeden powazny blad - zaden z przepisow nie
>> zawiera nazwiska autora. Zwracam sie z prosba o naprawienie tego bledu i
>> rozeslanie przepisow jeszcze raz, tym razem poprawionych.
>> Dzieki
>> Magdalena Bassett
>
>Magda, powtarzasz sie. Zwrocilas na to uwage linijke nizej.
>Po co Ty zaczynasz nowy watek? Po to zeby podziekowac?
>Nie, po to, aby dziewczynie wytknac p o w a z n y blad i oczywiscie
>poparadowac ze swoim oburzeniem. Faktycznie, znowu ci ktos ciezko stanal na
>palcach...
>Po raz juz enty z reszta, bo korona mrs. Bassssettttt co chwile z glowy
>spada.
>
>Irytujace te twoje uwagi sie robia...
>m-gosia
>
Malgos - dla wielu ludzi to wazne... jesli Magda chce wydac
ksiazke z przepisami...jakby co , to moze z tego wyniknac
skomplikowanego....
Trys
>
>
>
>
K.T. - starannie opakowana
-----------== Posted via Newsfeed.Com - Uncensored Usenet News ==----------
http://www.newsfeed.com The #1 Newsgroup Service in the World!
-----= Over 100,000 Newsgroups - Unlimited Fast Downloads - 19 Servers =-----
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-12-01 18:36:11
Temat: Re: Ciasta bez autorow
Uzytkownik "Krysia Thompson" <K...@h...fsnet.co.uk> napisal w
wiadomosci news:4tgkuuot3etqo48vi723pof84a2ad5j38f@4ax.com...
> On Sun, 01 Dec 2002 13:46:27 GMT, <m...@h...com> wrote:
>
> Malgos - dla wielu ludzi to wazne... jesli Magda chce wydac
> ksiazke z przepisami...jakby co , to moze z tego wyniknac
> skomplikowanego....
> Trys
> K.T. - starannie opakowana
>
>
> -----------== Posted via Newsfeed.Com - Uncensored Usenet News
==----------
> http://www.newsfeed.com The #1 Newsgroup Service in the World!
> -----= Over 100,000 Newsgroups - Unlimited Fast Downloads - 19 Servers
=-----
Pozwole sobie jeszcze raz wlaczyc sie do dyskusji. Mysle, ze wiekszosc z Pan
jest przewrazliwiona na punkcie praw autorskich. Mysle , zer wiekszosc
przepisow podawanych na tych stronach to przepisy "zaslyszane" od Mamy,
cioci, kolezanki lub po prostu z roznych magazynow. Byc moze troche
zmodyfikowane. A wiec gdzie tu mowa o prawach autorskich i czyich ?
Nie wierze, ze ktos z tu obecnych sam od poczatku do konca stworzyl kilkaset
przepisow. Zreszta wiekszosc ksiazek kucharskich podaje tylko nazwisko osoby
ktora te przepisy zebrala a nie wymyslila. Inaczej przepis na melbe nie
pojawilby sie w zadnej ksiazce kucharskiej, to samo np. ze strogonowem.
Mam wiele ksiazek kucharskich np. "Wysmienita kuchnia francuska" wydawnictwo
Arkady. Autorzy Carole Clements i Elizabeth Wolf-Cohen. Czy to Oni stworzyli
te potrawy typoewo francuskie ? Oni je tylko zebrali. Tak wiec nie
przesadzajmy i cieszmy sie ze mozemy podzielic sie z innymi przepisami,
ktore nam smakowaly
Pozdrowienia
Bask
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-12-01 19:46:56
Temat: Re: Ciasta bez autorow
>>
>> Malgos - dla wielu ludzi to wazne... jesli Magda chce wydac
>> ksiazke z przepisami...jakby co , to moze z tego wyniknac
>> skomplikowanego....
>> Trys
>> K.T. - starannie opakowana
>>
>>
>> -----------== Posted via Newsfeed.Com - Uncensored Usenet News
>==----------
>> http://www.newsfeed.com The #1 Newsgroup Service in the World!
>> -----= Over 100,000 Newsgroups - Unlimited Fast Downloads - 19 Servers
>=-----
>
>Pozwole sobie jeszcze raz wlaczyc sie do dyskusji. Mysle, ze wiekszosc z Pan
>jest przewrazliwiona na punkcie praw autorskich. Mysle , zer wiekszosc
>przepisow podawanych na tych stronach to przepisy "zaslyszane" od Mamy,
>cioci, kolezanki lub po prostu z roznych magazynow. Byc moze troche
>zmodyfikowane. A wiec gdzie tu mowa o prawach autorskich i czyich ?
>Nie wierze, ze ktos z tu obecnych sam od poczatku do konca stworzyl kilkaset
>przepisow. Zreszta wiekszosc ksiazek kucharskich podaje tylko nazwisko osoby
>ktora te przepisy zebrala a nie wymyslila. Inaczej przepis na melbe nie
>pojawilby sie w zadnej ksiazce kucharskiej, to samo np. ze strogonowem.
>Mam wiele ksiazek kucharskich np. "Wysmienita kuchnia francuska" wydawnictwo
>Arkady. Autorzy Carole Clements i Elizabeth Wolf-Cohen. Czy to Oni stworzyli
>te potrawy typoewo francuskie ? Oni je tylko zebrali. Tak wiec nie
>przesadzajmy i cieszmy sie ze mozemy podzielic sie z innymi przepisami,
>ktore nam smakowaly
>Pozdrowienia
>Bask
>
prawa autorskie niedkoniecznie dotycza li tylko zawartosci ale
tez i formy/stylu. niedawno trwal jakis proces sadowy, z innej
dziedziny, niz przepisy, ale jednak..., gdzie w patchworku ktos
poctawil "c" przy kombinacji kolorow w danym ukladzie w danym
wzorze. sam wzor nie objety jest copyright'em, bo nalezy do tzw
"tradycyjnych", niemniej jednak autorka danego rekodziela
opatrzyla jej wlasny dobor kolorow i materialow prawem autorskim,
do ktorego miala prawo.
wydaje mi sie, ze kazdy z nas ma wlasny styl pisania i czesto
latwo go po nim rozpoznac...co mozna przeciez wykorzystac piszac
i wydajac cos drukowanego, prawda?
i jeszcze takie post scirptum...Wysmienita kuchnia francuska jest
powielana i powielana, tak jak kuchnia, powiedzmy wloska czy
polska - w formie ksiazek... i kazda zdaje sie, chocby to nawet
byla 50ta wysmienita kuchnia francuska, sa opatrzone
copyrightem...dlaczego?
Trys
K.T. - starannie opakowana
-----------== Posted via Newsfeed.Com - Uncensored Usenet News ==----------
http://www.newsfeed.com The #1 Newsgroup Service in the World!
-----= Over 100,000 Newsgroups - Unlimited Fast Downloads - 19 Servers =-----
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-12-01 21:07:28
Temat: Re: Ciasta bez autorow
m...@h...com wrote:
>
> Krotka masz pamiec, poczytaj sobie archiwum innych grup, gdzie bralas czynny
> udzial.
Jakich grup? ja bywam tylko w kuchni. Jak tak twierdzisz, to podaj linki
do moich "obrazliwych" postow.
> Zreszta za bardzo sie tlumaczysz i prowokujesz, a ja sie w pyskowki nie
> wdaje.
Ja sie nie tlumacze, bo nie mam z czego, a prowokujesz Ty sama, to nie
ja zaczelam pyskowke, tylko kulturalnie poprosilam o uzupelnienie zbioru
przepisow o nazwiska autorow.
Magdalena Bassett
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-12-01 21:30:27
Temat: Re: Ciasta bez autorow
Uzytkownik "Krysia Thompson" <K...@h...fsnet.co.uk> napisal w
wiadomosci news:6cpkuugh07q60ini3hojmo88npinsd38nh@4ax.com...
>> i jeszcze takie post scirptum...Wysmienita kuchnia francuska jest
> powielana i powielana, tak jak kuchnia, powiedzmy wloska czy
> polska - w formie ksiazek... i kazda zdaje sie, chocby to nawet
> byla 50ta wysmienita kuchnia francuska, sa opatrzone
> copyrightem...dlaczego?
>
> Trys
> K.T. - starannie opakowana
>
>
> -----------== Posted via Newsfeed.Com - Uncensored Usenet News
==----------
> http://www.newsfeed.com The #1 Newsgroup Service in the World!
> -----= Over 100,000 Newsgroups - Unlimited Fast Downloads - 19 Servers
=-----
Oczywiscie ze jesty opatrzona copywrigtem z uwagi na osoby tworzace ten
zespol przepisow a nie dotyczy to konkretnego przepisu ze strony np. 123
Pozdrowienia
Bask
P.S Wydaje mi sie z przepisy sa bogactwem danej cywilizacji i nie
przesadzajmy z tym prawem wlasnosci.
Ja bardzo bym sie cieszyl gdyby moj przepis dal zadowolenie okreslonej
grupie ludzi bez wskazania , ze to ja podalem do druku.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |