Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!agh.edu.pl!news.onet.pl!lublin.pl!ne
ws.icm.edu.pl!news.cyf-kr.edu.pl!not-for-mail
From: Joanna Sereinig <j...@j...krakow.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Ciasto Bananowe
Date: Tue, 04 Jan 2000 13:13:44 +0100
Organization: -
Lines: 24
Message-ID: <3...@j...krakow.pl>
References: <84754d$p6a$1@helios.man.lublin.pl>
<3...@j...krakow.pl>
<84cat9$2ej$1@helios.man.lublin.pl>
<3...@j...krakow.pl>
<84cnsg$65u$1@helios.man.lublin.pl> <3...@w...net>
Reply-To: j...@j...krakow.pl
NNTP-Posting-Host: red202.jagiellonia.krakow.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=iso-8859-2; x-mac-type="54455854";
x-mac-creator="4D4F5353"
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Mailer: Mozilla 4.05 (Macintosh; I; PPC)
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:20578
Ukryj nagłówki
Magdalena Bassett napisał(a):
> Lilla pytala, czy ciasto bananowe ma miec zakalec. Wiec nie ma miec.
> Przez lata probowalam roznych przepisow, i nie bardzo bylam zadowolona,
> az tu nagle pare lat temu dostalam przepis od zywej amerykanki z krwi i
> kosci, wychowanej na amerykanskim jedzeniu, od tylu pokolen tu
> mieszkajacej, ze nie wiedziala nawet, jaka mieszanke krwi w sobie ma.
> Do dzis uzywam tylko tego przepisu, bez zmian, nie improwizuje, i zawsze
> wychodzi, pyszne i nie zakalcowate. A najlepsze na drugi dzien, odgrzane
> w mikrofali przez 8 sekund, z odrobina masla. Mmmmmmmmmmmniam.
> <...>
> Magdalena
Jako jednorazowa producentka zakalcowatego ciasta bananowego (jednorazowa, bo
drugi raz nie ośmieliłam się próbować), bardzo dziękuję, ale wypróbuję chyba
nieprędko, bo naprawdę muszę trochę teraz zadbać o tak zwaną linię, z której
robi mi się już linia przerywana ;)))))) (tzn. linia jest przerywana tu i ówdzie
wypukłościami).
Gorąco liczę na obiecaną dietę od Małgosi (Małgosiu, czytasz ten post, prawda?).
Joanna
|