Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!warszawa.rmf.pl!news.rmf.pl!news.one
t.pl!newsgate.onet.pl!newsgate.pl
From: e...@l...pdi.net (Ella Szeremetti)
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Cielecina a sniadanie angielskie
Date: 18 Nov 2000 01:04:09 +0100
Organization: email<>news gateway
Lines: 57
Message-ID: <013a01c050f3$c9ff4a40$0100a8c0@mshome.net>
References: <8v0nbu$ef4$1@news.tpi.pl> <8v0k8f$d6d$1@flis.man.torun.pl>
<3...@w...net> <3...@p...pl>
NNTP-Posting-Host: newsgate.onet.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2"
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: newsgate.onet.pl 974505849 19137 213.180.128.22 (18 Nov 2000 00:04:09 GMT)
X-Complaints-To: n...@n...pl
NNTP-Posting-Date: 18 Nov 2000 00:04:09 GMT
X-Mailer: Microsoft Outlook Express 5.50.4133.2400
X-Received: from szeremetti (szermeti.pdi.net [195.116.162.60]) by
gryzmak.lodz.pdi.net (8.9.3/8.9.1/rchk1.20+bspm1.13+PDi2.5/W) with SMTP
id BAA10670 for <p...@n...pl>; Sat, 18 Nov 2000 01:03:23
+0100
X-Received: from szeremetti (szermeti.pdi.net [195.116.162.60]) by
gryzmak.lodz.pdi.net (8.9.3/8.9.1/rchk1.20+bspm1.13+PDi2.5/W) with SMTP
id BAA10670 for <p...@n...pl>; Sat, 18 Nov 2000 01:03:23
+0100
X-Received: from szeremetti (szermeti.pdi.net [195.116.162.60]) by
gryzmak.lodz.pdi.net (8.9.3/8.9.1/rchk1.20+bspm1.13+PDi2.5/W) with SMTP
id BAA10670 for <p...@n...pl>; Sat, 18 Nov 2000 01:03:23
+0100
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:37485
Ukryj nagłówki
----- Original Message -----
From: "Kondzio" <k...@p...pl>
To: <p...@n...pl>
Sent: Friday, 17 November, 2000 15:32
Subject: Re: sniadanie angielskie
> > Czytam o tym angielkim sniadaniu, i nikt nie wspomnial, ze oni rowniez
> > jedza ryby, wedzone zwykle, albo marynowane, na sniadanie.
>
> A ja spotkałem z jaecznicą na bodajże keppersie, wędzonym śledziu. To
dopiero
> niejadalne :(
> I te parówki :(
> Na Wyspach najlepszy jest McShit :(
>
>
> Pozdrawia
> --
> Kondzio debiutujący na grupie :)
Oj, Kondzio, Kondzio,...:)
Jajecznica na wedzonej rybie? TO JEST PYSZNE!:) A tam jadlam tez najlepsze
tiramisu i lasagne.
Chyba przesadzasz z tym Mc Shit'em.
A le powaznie: a moze by tak wymieniac przepisy, a nie gusta?
Szczerze mowiac, nie widze sensu informowania calego swiata, ze mnie akurat
to smakuje, a to nie!
W czasach mojej mlodosci ( gornej i durnej) mowilo sie, ze jeden woli
ogorki, drugi- ogrodnika corki. i koniec, szlaban, szlus- nia ma dyskusji.
Zeby nie byc goloslowna- znacie? to posluchajcie....
Dzisiaj zrobilam gulasz cielecy w porach i selerze- proste i szybkie danko.
Cielecine pokroic w kawalki , jak na gulasz ( oczywiscie, po pozbyciu sie
wszystkich zyl, sciegien itp)
obtoczyc w mace, obrumienic na oliwie.
Pory ( 3- 4) pokroic w krazki, poddusic na oliwie ze smazenia miesa.
Mieso i pory zalac rosolkiem lub bulionem. Posolic, ( excuse le mot)
popieprzyc, dodac musztardy- i do piekarnika.
Seler naciowy pokroic w kawalki, obgotowac w krociutko w solonej wodzie i
dodac pod koniec duszenia, jak mieso juz miekkie.
Oczywiscie, ze przepis nie moj- gdzies w ktoryms babskim pismie wyczytany.
Ale przetestowany na otoczeniu - sprawdzil sie.
Z zyczeniami smacznego
Ella
--
Archiwum grupy dyskusyjnej pl.rec.kuchnia
http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
|