« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2006-03-28 08:38:46
Temat: Ciemny chlebA jak zrobic ciemne pieczywo?
MP
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2006-03-28 08:44:46
Temat: Re: Ciemny chlebUżytkownik "Marek" <m...@...tkb.pl> napisał w wiadomości
news:e0asn6$oq9$1@atlantis.news.tpi.pl...
>A jak zrobic ciemne pieczywo?
Dodać karmelu.
Pozdrawiam
FJ
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
3. Data: 2006-03-28 08:49:15
Temat: Re: Ciemny chleb
Użytkownik "Filip J" <f...@o...pl> napisał w wiadomości
news:e0at1t$oo5$1@news.onet.pl...
> Użytkownik "Marek" <m...@...tkb.pl> napisał w wiadomości
> news:e0asn6$oq9$1@atlantis.news.tpi.pl...
>>A jak zrobic ciemne pieczywo?
> Dodać karmelu.
Bede drazyl dalej. Jak zrobic taki karmel. I w jakich proprcajch dodac go do
chleba? W jakim momencie procesu wyrabiania dodac do ciasta.
MP
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
4. Data: 2006-03-28 09:19:39
Temat: Re: Ciemny chlebUżytkownik "Marek" <m...@...tkb.pl> napisał w wiadomości
news:e0asn6$oq9$1@atlantis.news.tpi.pl...
>A jak zrobic ciemne pieczywo?
Ciemne, czyli koloru czekoladowego, czy ciemne, czyli z pelnoziarnistej
maki?
DJD
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
5. Data: 2006-03-28 09:19:58
Temat: Re: Ciemny chlebUżytkownik "Marek" <m...@...tkb.pl> napisał w wiadomości
news:e0atdf$j13$1@nemesis.news.tpi.pl...
>>>A jak zrobic ciemne pieczywo?
>> Dodać karmelu.
>
> Bede drazyl dalej. Jak zrobic taki karmel.
Poszukaj w necie.
> I w jakich proprcajch dodac go do chleba? W jakim momencie procesu
> wyrabiania dodac do ciasta.
Prawdopodobnie podczas wyrabiania- nie miałem takiej potrzeby więc nie
próbowałem.
Musiałbyś napaść jakiegoś piekarza i go dopytać o tajemnice produkcyjne.
Pozdrawiam
FJ
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
6. Data: 2006-03-28 10:07:34
Temat: Re: Ciemny chlebOn Tue, 28 Mar 2006 10:44:46 +0200 I had a dream that Filip J <f...@o...pl> wrote:
>>A jak zrobic ciemne pieczywo?
>Dodać karmelu.
Eh, kolega raczy żartować.
--
Grzegorz Janoszka
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
7. Data: 2006-03-28 10:34:08
Temat: Re: Ciemny chlebUżytkownik "Grzegorz Janoszka"
<G...@S...pro.onet.pl> napisał w wiadomości
news:slrne2i2n6.e0n.Grzegorz.Janoszka@galaxy.agh.edu
.pl...
> On Tue, 28 Mar 2006 10:44:46 +0200 I had a dream that Filip J <f...@o...pl>
> wrote:
>>>A jak zrobic ciemne pieczywo?
>>Dodać karmelu.
>
> Eh, kolega raczy żartować.
Nie, kolega napisał poprawnie. "Ciemny chleb" z piekarni barwiony jest
karmelem. Co innego zaś chleb pełnoziarnisty (choć nieraz i tak barwiony
dodatkowo).
DJD
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
8. Data: 2006-03-28 10:35:05
Temat: Re: Ciemny chleb
Użytkownik "Dominik Jan Domin" <d...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:e0auuj$vrb$1@news.onet.pl...
> Użytkownik "Marek" <m...@...tkb.pl> napisał w wiadomości
> news:e0asn6$oq9$1@atlantis.news.tpi.pl...
>>A jak zrobic ciemne pieczywo?
>
> Ciemne, czyli koloru czekoladowego, czy ciemne, czyli z pelnoziarnistej
> maki?
>
Czekoladowego.
MP
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
9. Data: 2006-03-28 10:53:36
Temat: Re: Ciemny chlebDominik Jan Domin schrieb:
> Użytkownik "Grzegorz Janoszka"
> <G...@S...pro.onet.pl> napisał w wiadomości
> news:slrne2i2n6.e0n.Grzegorz.Janoszka@galaxy.agh.edu
.pl...
>> On Tue, 28 Mar 2006 10:44:46 +0200 I had a dream that Filip J <f...@o...pl>
>> wrote:
>>>> A jak zrobic ciemne pieczywo?
>>> Dodać karmelu.
>> Eh, kolega raczy żartować.
>
> Nie, kolega napisał poprawnie. "Ciemny chleb" z piekarni barwiony jest
> karmelem. Co innego zaś chleb pełnoziarnisty (choć nieraz i tak barwiony
> dodatkowo).
barwiony sokiem z buraków też jest
Waldek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
10. Data: 2006-03-28 11:02:39
Temat: Re: Ciemny chlebUżytkownik "Marek" <m...@...tkb.pl> napisał w wiadomości
news:e0b3hb$qrf$1@atlantis.news.tpi.pl...
>
> Użytkownik "Dominik Jan Domin" <d...@p...onet.pl> napisał w
> wiadomości news:e0auuj$vrb$1@news.onet.pl...
>> Użytkownik "Marek" <m...@...tkb.pl> napisał w wiadomości
>> news:e0asn6$oq9$1@atlantis.news.tpi.pl...
>>>A jak zrobic ciemne pieczywo?
>>
>> Ciemne, czyli koloru czekoladowego, czy ciemne, czyli z pelnoziarnistej
>> maki?
>>
> Czekoladowego.
Czyli karmel. Upalony na ciemny brąz. Możesz też eksperymentowac z kakao
(prawdziwym, nie rozpuszczalanym), kolor osiągniesz jak "murzynki" czy
sklepowe "pierniki".
DJD
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |