Path: news-archive.icm.edu.pl!news2.icm.edu.pl!news.task.gda.pl!not-for-mail
From: "agatka" <A...@i...com>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: "Cnym rozkoszom"...
Date: Wed, 16 Jun 2004 10:47:53 +0200
Organization: CI TASK http://www.task.gda.pl
Lines: 22
Message-ID: <cap1fg$q90$1@korweta.task.gda.pl>
References: <camqs0$68n$1@srv.cyf-kr.edu.pl>
<001701c4531d$5cf93750$270e000a@robert02q0drwj>
NNTP-Posting-Host: gw.interecho.com
X-Trace: korweta.task.gda.pl 1087375664 26912 213.25.86.253 (16 Jun 2004 08:47:44
GMT)
X-Complaints-To: a...@n...task.gda.pl
NNTP-Posting-Date: Wed, 16 Jun 2004 08:47:44 +0000 (UTC)
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2800.1409
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2800.1409
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:204832
Ukryj nagłówki
> > Witajcie!
> > Przy ostatniej lekturze przypomniala mi sie dyskusja sprzed jakiegos
> > (dosc dlugiego)czasu o "smakowitych" ksiazkach. Otoz czytalam ostatnio
> > ksiazke pt "Cnym rozkoszom" John'a Lanchester'a. Jest to opowiesc
> > wielkiego smakosza, ktory opowiada historie swego zycia w trakcie
> > dywagacji nad szeroko pojeta sztuka kulinarna. Sa przepisy (glownie
> > techniki wykonania potraw), sa informacje o zwyczajach kulinarnych
> > Anglikow i Francuzow (i podrozdzial o roli czosnku w kuchni!). Nie bede
> > pisala wiecej, bo jak ktos bedzie chcial to sam przeczyta, ale
> > niesamowita jest psychika bohatera/narratora. Przy tym jest duzo
> > odniesien do historii i kultury. Ta ksiazka to prawdziwa uczta.
> > Szczerze polecam
> >
> > Maria
> >
A to jakac nowosc wydawnicza czy raczej do szukania w bibliotekach?
agatka
co kocha smaczne ksiazki -
moje ulubione to Frances Mayes o Toskanii
|