Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Co do kotletów sojowych?

Grupy

Szukaj w grupach

 

Co do kotletów sojowych?

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2003-05-14 21:36:46

Temat: Co do kotletów sojowych?
Od: "Kocio" <k...@n...alcanet> szukaj wiadomości tego autora

Witam,
Narobiłam kotletów. Duuuuużo. Soja jest jednak trochę mdła i na dłuższą metę
może zbrzydnąć. Chyba, ze...No właśnie. Może jakieś ciekawe połączenie? Z
czym je jecie? Musi mieć wyrazisty smak, a mi brakuje pomysłów.
Dzięki za wszelki odzew.
Kocio


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2003-05-14 22:18:22

Temat: Re: Co do kotletów sojowych?
Od: Magdalena Bassett <m...@o...com> szukaj wiadomości tego autora



Kocio wrote:
>
> Witam,
> Narobiłam kotletów. Duuuuużo. Soja jest jednak trochę mdła i na dłuższą metę
> może zbrzydnąć. Chyba, ze...No właśnie. Może jakieś ciekawe połączenie? Z
> czym je jecie? Musi mieć wyrazisty smak, a mi brakuje pomysłów.
> Dzięki za wszelki odzew.
> Kocio


Sos brazowy do polewania, slodko kwasny: pol na pol sos teriyaki i
cukier, podgrzane, az cukier sie rozpusci.

Mniam.

O ile wiem, mozna dostac ten sos w kazdym supermarkecie.
MB

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-05-14 22:27:37

Temat: Re: Co do kotletów sojowych?
Od: "Kocio" <k...@n...alcanet> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Magdalena Bassett" <m...@o...com> napisał w wiadomości
news:3EC2C0B0.45BB3E05@olypen.com...
> Sos brazowy do polewania, slodko kwasny: pol na pol sos teriyaki i
> cukier, podgrzane, az cukier sie rozpusci.

A cos nie slodko-kwasnego? Bo takiego zestawienia nie znosze. W ogole
slodkosci nie toleruje. Cos ostrego, pikantnego? Na przyklad odkrylam, ze z
ogorkami konserwowymi jest idealne (wyjatkowo, bo ocet tez be...), ale
wszystko ma swoje granice. Moze inny sosik, salatka, dodatek typu
ziemniak/ryz/makaron. Cokolwiek tylko nie sweet please...
Dziekuje i zaluje, ze nie lubie.
Pozdrawiam


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-05-15 01:02:24

Temat: Re: Co do kotletów sojowych?
Od: Magdalena Bassett <m...@o...com> szukaj wiadomości tego autora



Kocio wrote:
>
> Użytkownik "Magdalena Bassett" <m...@o...com> napisał w wiadomości
> news:3EC2C0B0.45BB3E05@olypen.com...
> > Sos brazowy do polewania, slodko kwasny: pol na pol sos teriyaki i
> > cukier, podgrzane, az cukier sie rozpusci.
>
> A cos nie slodko-kwasnego? Bo takiego zestawienia nie znosze. W ogole
> slodkosci nie toleruje. Cos ostrego, pikantnego? Na przyklad odkrylam, ze z
> ogorkami konserwowymi jest idealne (wyjatkowo, bo ocet tez be...), ale
> wszystko ma swoje granice. Moze inny sosik, salatka, dodatek typu
> ziemniak/ryz/makaron. Cokolwiek tylko nie sweet please...
> Dziekuje i zaluje, ze nie lubie.
> Pozdrawiam

To w takim razie moze taki jogurtowo-ogorkowo-czosnkowo-koperkowy? Albo
smietana, musztarda, majonez, ocet z konserwowych ogorkow, pieprz, sol,
posiekany konserwowy ogorek, posiekana papryka? A moze sos grzybowy, jak
do kotletow z ziemniakow puree?

Narazie tyle mi przyszlo do glowy. Acha, jeszcze chrzanowy (smietana, chrzan)

Magdalena Bassett

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-05-15 07:08:47

Temat: Re: Co do kotletów sojowych?
Od: "grocha" <g...@s...uci.agh.edu.pl> szukaj wiadomości tego autora

A moze pokroic. Zrobic sos: cebulka, czosnek podsmazyc. Zalac rosolkiem z
kostki. Wrzucic pomidory i papryke (biorac pod uwage obecne ceny polecam
konserwowa, ale wtedy wrzucic pod koniec duszenia). Jak rosolek sie prawie
wygotuje (bez przykrycia), wrzucam kotlety, czerwona fasolke konserwowa.
Chwilke podgotowac i doprawic ketchupem, ostra papryka, pieprzem i bazylia
(i czym kto lubi). Jak dla mnie pycha:)
Acha zapomnialam dodac, ze mieszam to z wczesniej ugotowanym ryzem brazowym.

grocha



Użytkownik "Kocio" <k...@n...alcanet> napisał w wiadomości
news:b9u9cd$cdh$1@julia.coi.pw.edu.pl...
> Witam,
> Narobiłam kotletów. Duuuuużo. Soja jest jednak trochę mdła i na dłuższą
metę
> może zbrzydnąć. Chyba, ze...No właśnie. Może jakieś ciekawe połączenie? Z
> czym je jecie? Musi mieć wyrazisty smak, a mi brakuje pomysłów.
> Dzięki za wszelki odzew.
> Kocio
>
>


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-05-15 07:22:57

Temat: Re: Co do kotletów sojowych?
Od: "waldek" <x...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora

> Soja jest jednak trochę mdła i na dłuższą metę
> może zbrzydnąć.
=========
Święta prawda. Dlatego do kotletów sojowych
najlepiej pasują schabowe.
Na sojowe się parzę i cieszę, że wła schabowe,
które nijak nie chcą zbrzydnąć.

waldek
=========


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-05-15 07:24:12

Temat: Re: Co do kotletów sojowych?
Od: "waldek" <x...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora

> > Soja jest jednak trochę mdła i na dłuższą metę
> > może zbrzydnąć.
> =========
> Święta prawda. Dlatego do kotletów sojowych
> najlepiej pasują schabowe.
> Na sojowe się parzę i cieszę, że właśnie zajadam schabowe,
> które nijak nie chcą mi zbrzydnąć.
>
> waldek
> =========
>
>


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-05-15 08:57:24

Temat: Re: Co do kotletów sojowych?
Od: "Kocio" <k...@n...alcanet> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Magdalena Bassett" <m...@o...com> napisał w wiadomości
news:3EC2E720.2880795F@olypen.com...

> To w takim razie moze taki jogurtowo-ogorkowo-czosnkowo-koperkowy?

To takie tzaziki w sumie. Często uzywam, ale nie pomyslalam, ze moze
pasowac.

Albo
> smietana, musztarda, majonez, ocet z konserwowych ogorkow, pieprz, sol,
> posiekany konserwowy ogorek, posiekana papryka? A moze sos grzybowy, jak
> do kotletow z ziemniakow puree?
>
> Narazie tyle mi przyszlo do glowy. Acha, jeszcze chrzanowy (smietana,
chrzan)

Chrzan super! Dzieki
Kocio


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-05-15 08:58:05

Temat: Re: Co do kotletów sojowych?
Od: "Kocio" <k...@n...alcanet> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "grocha" <g...@s...uci.agh.edu.pl> napisał w wiadomości
news:b9vedn$bhc$1@bobo.ds5.agh.edu.pl...
> A moze pokroic. Zrobic sos: cebulka, czosnek podsmazyc. Zalac rosolkiem z
> kostki. Wrzucic pomidory i papryke (biorac pod uwage obecne ceny polecam
> konserwowa, ale wtedy wrzucic pod koniec duszenia). Jak rosolek sie prawie
> wygotuje (bez przykrycia), wrzucam kotlety, czerwona fasolke konserwowa.
> Chwilke podgotowac i doprawic ketchupem, ostra papryka, pieprzem i bazylia
> (i czym kto lubi). Jak dla mnie pycha:)
> Acha zapomnialam dodac, ze mieszam to z wczesniej ugotowanym ryzem
brazowym.

Super, ale czy kotlety sie nie rozpadna w trakcie gotowania?


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-05-15 09:15:12

Temat: Re: Co do kotletów sojowych?
Od: "grocha" <g...@s...uci.agh.edu.pl> szukaj wiadomości tego autora

Nie, wrzucasz je jakies 5 - 10 min przed podaniem.

grocha

Użytkownik "Kocio" <k...@n...alcanet> napisał w wiadomości
news:b9vh9s$rcc$1@julia.coi.pw.edu.pl...
>
> Użytkownik "grocha" <g...@s...uci.agh.edu.pl> napisał w wiadomości
> news:b9vedn$bhc$1@bobo.ds5.agh.edu.pl...
> > A moze pokroic. Zrobic sos: cebulka, czosnek podsmazyc. Zalac rosolkiem
z
> > kostki. Wrzucic pomidory i papryke (biorac pod uwage obecne ceny polecam
> > konserwowa, ale wtedy wrzucic pod koniec duszenia). Jak rosolek sie
prawie
> > wygotuje (bez przykrycia), wrzucam kotlety, czerwona fasolke konserwowa.
> > Chwilke podgotowac i doprawic ketchupem, ostra papryka, pieprzem i
bazylia
> > (i czym kto lubi). Jak dla mnie pycha:)
> > Acha zapomnialam dodac, ze mieszam to z wczesniej ugotowanym ryzem
> brazowym.
>
> Super, ale czy kotlety sie nie rozpadna w trakcie gotowania?
>
>


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ] . 2


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Dawno nie było żadnej relacji na żywo... ;-)
Szukam przepisu na Langosze
co podac do foude?
cassoni
i znowu ten Meksyk....

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »