Path: news-archive.icm.edu.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!news.onet.pl!newsfeed.gazeta
.pl!newsfeed.tpinternet.pl!news-spur1.maxwell.syr.edu!news.maxwell.syr.edu!sn-x
it-03!sn-xit-01!sn-post-01!supernews.com!corp.supernews.com!not-for-mail
From: Magdalena Bassett <m...@o...com>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Co do kotletów sojowych?
Date: Wed, 14 May 2003 18:02:24 -0700
Organization: Posted via Supernews, http://www.supernews.com
Message-ID: <3...@o...com>
Reply-To: m...@o...com
X-Mailer: Mozilla 4.61 (Macintosh; I; PPC)
X-Accept-Language: en
MIME-Version: 1.0
References: <b9u9cd$cdh$1@julia.coi.pw.edu.pl> <3...@o...com>
<b9ucbn$dn1$1@julia.coi.pw.edu.pl>
Content-Type: text/plain; charset=iso-8859-2
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Complaints-To: a...@s...com
Lines: 25
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:156213
Ukryj nagłówki
Kocio wrote:
>
> Użytkownik "Magdalena Bassett" <m...@o...com> napisał w wiadomości
> news:3EC2C0B0.45BB3E05@olypen.com...
> > Sos brazowy do polewania, slodko kwasny: pol na pol sos teriyaki i
> > cukier, podgrzane, az cukier sie rozpusci.
>
> A cos nie slodko-kwasnego? Bo takiego zestawienia nie znosze. W ogole
> slodkosci nie toleruje. Cos ostrego, pikantnego? Na przyklad odkrylam, ze z
> ogorkami konserwowymi jest idealne (wyjatkowo, bo ocet tez be...), ale
> wszystko ma swoje granice. Moze inny sosik, salatka, dodatek typu
> ziemniak/ryz/makaron. Cokolwiek tylko nie sweet please...
> Dziekuje i zaluje, ze nie lubie.
> Pozdrawiam
To w takim razie moze taki jogurtowo-ogorkowo-czosnkowo-koperkowy? Albo
smietana, musztarda, majonez, ocet z konserwowych ogorkow, pieprz, sol,
posiekany konserwowy ogorek, posiekana papryka? A moze sos grzybowy, jak
do kotletow z ziemniakow puree?
Narazie tyle mi przyszlo do glowy. Acha, jeszcze chrzanowy (smietana, chrzan)
Magdalena Bassett
|