Path: news-archive.icm.edu.pl!news.gazeta.pl!newsfeed.pionier.net.pl!news.internetia.
pl!newsfeed.tpinternet.pl!atlantis.news.tpi.pl!news.tpi.pl!not-for-mail
From: <j...@n...pl>
Newsgroups: pl.misc.dieta
Subject: Re: Co zrobić z łupinami jabłek?
Date: Fri, 1 Sep 2006 16:33:21 +0200
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl/
Lines: 40
Message-ID: <ed9gc9$o3e$1@atlantis.news.tpi.pl>
References: <ed7a3c$tnr$1@news.onet.pl> <ed96qq$g3u$1@atlantis.news.tpi.pl>
<ed97ta$pnv$1@inews.gazeta.pl> <ed9a1j$t3d$1@atlantis.news.tpi.pl>
<ed9aei$7o0$1@inews.gazeta.pl> <ed9b7h$4jp$1@atlantis.news.tpi.pl>
<ed9ed4$oqf$1@inews.gazeta.pl>
NNTP-Posting-Host: dfe33.neoplus.adsl.tpnet.pl
X-Trace: atlantis.news.tpi.pl 1157121225 24686 83.23.134.33 (1 Sep 2006 14:33:45 GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: Fri, 1 Sep 2006 14:33:45 +0000 (UTC)
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2900.2869
X-MIMEOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2900.2962
X-RFC2646: Format=Flowed; Original
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.misc.dieta:54566
Ukryj nagłówki
Użytkownik "Jeff " <j...@g...pl> napisał w wiadomości
news:ed9ed4$oqf$1@inews.gazeta.pl...
> <j...@n...pl> napisał(a):
>
>
> Po pierwsze...nadal nie odpowiedziales na pytanie ktore postawil ci
> przedpisca
> o przyczynie podwyzszonych poziomow frakcji lipidowych u optymalnych...
> ..przypominam co napisales:
>
> ----------------------------------------------------
-------------------------
>
>
>> A zły cholesterol powstaje (nie u każdego) w wątrobie z jedzenia nadmiary
>> węglowodanów, a szczególnie fruktozy.
>
> Och, ciekawe zatem, skad u optymalnych niezerowe poziomy LDL, skoro
> wspomnianego nadmiaru weglowodanow nie zjadaja..
>
> ----------------------------------------------------
-------------------------
>
> Po drugie, skoro twierdzisz, ze mija cholesterolomania, to w takim razie
> dlaczego uwazasz, ze cholesterol ktory w/g ciebie powstaje z weglowodanow
> jest
> gorszy od tego, ktory powstaje u optymalnych, z nieweglowodanow...??
>
> Potrafisz to jakos logicznie wyjasnic?
>
Co Pan plecie? Czy optymalni, czy nieoptymalni, zawsze ten nadmiar złego
(LDL) powstaje w wątrobie.
Jak rodzaj diety może wpływać na pewne stałe procesy metaboliczne, prosesy
biochemiczne i reakcje chemiczne????
Z tą różnicą, że optymalni mają go zazwyczaj ok. 240, HDL- ok. 30%
całkowitego, a LDL ok. 60%. I tak mają zazwyczaj zawsze jak nie zmienią
diety.
Pozdrawiam Jurek M.
|