Data: 2006-09-01 15:10:19
Temat: Re: Co zrobić z łupinami jabłek?
Od: Marcin 'Cooler' Kuliński <m...@p...gazeta.blah>
Pokaż wszystkie nagłówki
j...@n...pl pisze:
> Co Pan plecie? Czy optymalni, czy nieoptymalni, zawsze ten nadmiar złego
> (LDL) powstaje w wątrobie.
Przeciez pytanie nie bylo o to, *gdzie* powstaje (zapewne wszyscy
mysleli, ze w uchu srodkowym lub, co gorsza, w lewym kolanie...), tylko
*z czego*. Skoro:
a) optymalni nie spozywaja nadmiaru weglowodanow z definicji,
b) "zły cholesterol powstaje (nie u każdego) w wątrobie z jedzenia
nadmiary węglowodanów, a szczególnie fruktozy" (twoje wlasne slowa),
to skad, u licha, bierze sie LDL u optymalnych? Jesli nadal nie
rozumiesz pytania, to moge je ewentualnie narysowac.
> Jak rodzaj diety może wpływać na pewne stałe procesy metaboliczne, prosesy
> biochemiczne i reakcje chemiczne????
Przykro patrzec na to, jak sie zapetliles. Czyz u podstaw DO nie lezy
wlasnie zalozenie, ze rodzaj diety *wplywa* na procesy metaboliczne i
biochemiczne? Czyz nie jest to stala spiewka zwolennikow Kwasniewskiego,
ze to czy tamto - np. podwyzszony poziom glukozy czy cholesterolu
wlasnie - u optymalnych jest normalny pomimo tego, ze oficjalna nauka
uwaza go u ludzi odzywiajacych sie standardowo za patologiczny?
|