Data: 2006-09-01 14:33:21
Temat: Re: Co zrobić z łupinami jabłek?
Od: <j...@n...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Jeff " <j...@g...pl> napisał w wiadomości
news:ed9ed4$oqf$1@inews.gazeta.pl...
> <j...@n...pl> napisał(a):
>
>
> Po pierwsze...nadal nie odpowiedziales na pytanie ktore postawil ci
> przedpisca
> o przyczynie podwyzszonych poziomow frakcji lipidowych u optymalnych...
> ..przypominam co napisales:
>
> ----------------------------------------------------
-------------------------
>
>
>> A zły cholesterol powstaje (nie u każdego) w wątrobie z jedzenia nadmiary
>> węglowodanów, a szczególnie fruktozy.
>
> Och, ciekawe zatem, skad u optymalnych niezerowe poziomy LDL, skoro
> wspomnianego nadmiaru weglowodanow nie zjadaja..
>
> ----------------------------------------------------
-------------------------
>
> Po drugie, skoro twierdzisz, ze mija cholesterolomania, to w takim razie
> dlaczego uwazasz, ze cholesterol ktory w/g ciebie powstaje z weglowodanow
> jest
> gorszy od tego, ktory powstaje u optymalnych, z nieweglowodanow...??
>
> Potrafisz to jakos logicznie wyjasnic?
>
Co Pan plecie? Czy optymalni, czy nieoptymalni, zawsze ten nadmiar złego
(LDL) powstaje w wątrobie.
Jak rodzaj diety może wpływać na pewne stałe procesy metaboliczne, prosesy
biochemiczne i reakcje chemiczne????
Z tą różnicą, że optymalni mają go zazwyczaj ok. 240, HDL- ok. 30%
całkowitego, a LDL ok. 60%. I tak mają zazwyczaj zawsze jak nie zmienią
diety.
Pozdrawiam Jurek M.
|