Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!warszawa.rmf.pl!news.tpi.pl!not-for-
mail
From: "Struś" <m...@p...onet.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Coś na ciepło
Date: Sun, 21 Jan 2001 21:41:01 +0100
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl
Lines: 29
Message-ID: <94fhcm$6vq$2@news.tpi.pl>
NNTP-Posting-Host: pe83.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl
X-Trace: news.tpi.pl 980109526 7162 213.76.12.83 (21 Jan 2001 20:38:46 GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: 21 Jan 2001 20:38:46 GMT
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 4.72.3612.1700
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V4.72.3612.1700
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:41644
Ukryj nagłówki
StruĹ napisaĹ(a) w wiadomoĹci: ...
>CiÂągle tylko czytam i czytam wiÄc postanowiĹem teĹź coÂś napisaÄ.
>
>SkĹadniki (dla ok. 4 gĹowy)
>
>zwiÄdlina (kieĹbasa lub coÂś) ze trzy kawaĹki
>2 cebule Âśredniej wielkoÂści
>1 papryka czerwona lub zielona (moĹźna obie po poĹĂłwce)
>3-4 ogĂłrki kiszone
>puszka fasolki czerwonej
>puszka kukurydzy
>sĹodko-pikantny sos chili
>
>ObrĂłbka
>
>kieĹbasÄ pokroiÄ w kostkÄ podsmaĹźyÄ, dodaÄ cebule (rĂłwnieĹź w kostkÄ) jak
>cebula bÄdzie miÄkka (zmniejszyÄ pĹomieĹ na niewielki) dodawaÄ kolejno
>paprykÄ i ogĂłrki ( w kostkÄ), kukurydzÄ i fasolkÄ (trochÄ zalewy z fasolki
>wskazane ok. poĹowy) dolaÄ sosu ( w iloÂści umiarkowanej). posypaÄ lekko
>cynamonem, wymieszaÄ. jeĹźeli wszystkie skĹadniki sÂą ciepĹe podawaÄ.
>
>smacznego
>
>StruÂś
>
>
|