Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!warszawa.rmf.pl!newsfeed.tpinternet.
pl!news.task.gda.pl!newsfeed.formus.pl!news.cyf-kr.edu.pl!not-for-mail
From: "Dorota Bugla" <b...@a...krakow.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Coś na obiad
Date: Thu, 20 Sep 2001 12:26:48 +0200
Organization: Academic Computer Center CYFRONET AGH
Lines: 31
Message-ID: <9ocgd1$ino$1@info.cyf-kr.edu.pl>
References: <9oakun$493$1@news.tpi.pl>
NNTP-Posting-Host: 149.156.213.228
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2"
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: info.cyf-kr.edu.pl 1000981729 19192 149.156.213.228 (20 Sep 2001 10:28:49
GMT)
X-Complaints-To: n...@c...edu.pl
NNTP-Posting-Date: Thu, 20 Sep 2001 10:28:49 +0000 (UTC)
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2600.0000
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2600.0000
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:70132
Ukryj nagłówki
kubusia napisala...
> Czy ktoś z Was mógłby polecić coś dobrego na obiad?
Szpagetti z zimnym sosem ...
przeczytane w WO jakis czas temu, wyprobowane na sobie, ja jestem
zachwycona - mniam!!! wczoraj jadlam.... - maz tez lubi bardzo
ad rem
bierzesz spaghetti gotujesz dla odmiany al dente
do miski wrzucasz pokrojone pomidorcy (mozna obrac i wypatroszyc, ale nie
trzeba) - zamiast pomidorow zywych, moga byc takie wloskie z puszki, jest
wtedy bardziej pomidorowo, ale mniej rzesko
na te pomidory ladujesz roztarty z sola czosnek - ilosc wedle uznania,
dobrze jak jest go duzo
mozarelle ciachasz i wrzucasz
zalewasz oliwa pyszna, troche miedlisz (oliwy ma byc duzo, w ogole
wszystkich skladnikow z nadatkiem, jest wtedy aromat niepowtarzalny, a smak
doskonaly)
wrzucasz porwane listki_swiezej_ bazylii
i spokojnie czekasz az to sie poprzegryza a makaron sie ugotuje
potem, jak nietrudno sie domyslic, ladujesz to na makaron i zazerasz sie
mniam :))))))
mozna zamiast mozarelli dodas zolty starty ser, proba z gouda wypadla
pomyslnie
mozna rowniez dolozyc oliwki, zielone lub czarne, najlepiej pociachane w
plasterki
oh ja to bym mogla jesc to szpagetti ciagle :)))))))
oshin
|