From: "MarcinB" <mn_b[a_może_by_tak_bez_spamu_?]@go2.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
References: <4...@n...home.net.pl> <cl5jmo$2aj$1@korweta.task.gda.pl>
Subject: Re: Coś w mące
Date: Wed, 20 Oct 2004 14:12:56 +0200
Lines: 24
MIME-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; format=flowed; charset="iso-8859-2"; reply-type=response
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2900.2180
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2900.2180
NNTP-Posting-Host: 81.15.160.66
Message-ID: <41765659$1@news.home.net.pl>
X-Trace: news.home.net.pl 1098274393 81.15.160.66 (20 Oct 2004 14:13:13 +0200)
Organization: home.pl news server
X-Authenticated-User: marcin.biernacki.list
Path: news-archive.icm.edu.pl!newsfeed.gazeta.pl!news.internetia.pl!news.ipartners.pl
!news.home.net.pl!not-for-mail
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:219012
Ukryj nagłówki
Użytkownik "bruxa" <b...@n...interia.pl> napisał w wiadomości
news:cl5jmo$2aj$1@korweta.task.gda.pl...
> wedlug mnie- wywalic, dobrze przejrzec wszystkie sypkie produkty w szafce
> kuchennej( jesli sa pajeczynki wywalic), zlustrowac nawet herbate- czyli
> wszystko co bylo w szafce a nie bylo w zamknietych pojemnikach. Ja mialam
> takie pajeczynki przy okazji jakis moli ( albo jak ich tam zwal- szare
> motylki) w szafkach z zapasami. Wywalilam wsio, bo sie koszmarnie
> brzydzilam i zakupilam pojemniki zamykane na wszelkie produkty
> sypko-spozywcze
Mam małą kuchnię, więc w tej (małej - 40cm) szafce trzymam głównie
opróżnione, czyste słoje (przed wyniesieniem do piwnicy), słoje z
produktami, jakie zamierzam wkrótce napocząć (po otwarciu zwykle trafiają do
chłodziarki, o ile coś w nich jeszcze zostało), no i napoczęte: dwa rodzaje
mąki, cukier, cukier puder, ryż i kaszę. Żadnych owadów nie stwierdzam, inne
sypkie produkty są "czyste" (na tyle, na ile mogę to stwierdzić).
Owe "pajęczynki" odkryłem podczas odsypywania mąki do miski z myślą o
natychmiastowym zużyciu (były w głębi opakowania). Mąkę natychmiast w
całości przesypałem prez sito ze szczególnym zwracaniem uwagi na możliwość
wystąpienia małych żyjątek. Mąka ma termin przydatności do stycznia 2005.
MarcinB.
|