Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Cześć !!! Re: Cześć !!!

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: Cześć !!!

« poprzedni post
Path: news-archive.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!mimuw.edu.pl!news.mimuw.edu.pl!newsfeed
.tpinternet.pl!atlantis.news.tpi.pl!news.tpi.pl!not-for-mail
From: "Iwona" <i...@p...onet.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Cześć !!!
Date: Fri, 30 May 2003 08:34:59 +0200
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl/
Lines: 42
Message-ID: <bb6u5o$j80$1@atlantis.news.tpi.pl>
References: <bb0hs6$ftc$1@nemesis.news.tpi.pl>
NNTP-Posting-Host: pb152.rzeszow.cvx.ppp.tpnet.pl
X-Trace: atlantis.news.tpi.pl 1054276625 19712 213.77.227.152 (30 May 2003 06:37:05
GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: Fri, 30 May 2003 06:37:05 +0000 (UTC)
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2800.1106
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2800.1106
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:158290
Ukryj nagłówki


Użytkownik "Iwona" <i...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:bb0hs6$ftc$1@nemesis.news.tpi.pl...
> >Cześć moja ulubiona grupo !!!
> >Mam taką znajomą, która nigdy nie ma czasu na gotowanie, bo pracuje do
> późna i wymyśliła szybkie pierogi. Kupuje wafla (takiego co przekłada się
> słodką masą ), robi farsz jak na ruskie pierogi i takim cieplutkim farszem
> przekłada tego wafla. Gdy ten zmięknnie to zwija go jak roladę i kroi jak
> ciasto. Ukrojone kawałki obtacza w jajku i bułce tartej a później smaży to
> na maśle.
> Napiszcie czy znacie ten przepis i co o nim myślicie.
> Jadłam to coś, smakuje jak odsmażane pierogi.
> >Iwona
> >
> >
> To znowu ja !!!
>Dziwne, że wiadomość została bez odzewu !
>Może potrzebujecie mojego wkupnego !
>Mam wspaniały przepis na piernik dwutygodniowy.
>A robi się go tak :
>25 dag miodu sztucznego,
25 dag margaryny,
25 dag cukru
>Rozpuścić + przyprawa do pierników.
1 kg mąki,
2 jajka,
Zmieszać wszystko razem + składniki wyżej.
>3 dag sody oczyszczonej.
0,5 szklanki mleka
>Iznowu wszystko razem wymieszać.
>Wszystko razem zagnieść i postawić na dwa tygodnie w chłodnym miejscu.
Położyć na wagę i podzielić na 4 części.
rozwałkować i dać na blachę(każdy osobno), podziurkować
widelcem, upiec.
>Przełożyć masą i powidłem.
Sponczować dobrze kawą (może być INKA )placki przed przełożeniem.
>
>Piernik jest wspaniały,pyszny i robimy go tylko na wielkie okazje.
>Iwona
>


 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
30.05 Kianit / D.C.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Senet parts 1-3
Senet parts 1-3
Chess
Chess
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 1-6
Vitruvian Man - parts 1-6
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6