Data: 2002-10-07 14:15:51
Temat: Re: Czy musi byc wojna miedzy optymalnymi, a wegetarianami?
Od: "bazyli4" <b...@p...nospam.onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Pszemol" <P...@P...com> napisał w wiadomości
news:anqpse.3vuerjb.1@poczta.onet.pl...
> Naprawdę uważasz Witku, że grupa ta powstała do monotonnego
> i idiotycznego powtarzania przepisu na fasolkę? 8-)
> Przecież to fatalne nieporozumienie. Na dodatek widzę, że
> ta zaraza rzuca się nawet na ludzi, których o to kiedyś
> nie podejrzewałbym... Jak widać dziecinnieją na starość :-(
Fasolka szparagowa dla trolli:
1 kg fasolki szparagowej, sol, cukier, 3 cebule, 1/2 kg pomidorow lub 4
lyzki koncentratu, 3 zabki czosnku, pieprz, tymianek
Fasolke myjemy, sciagamy wlokna. Tak przygotowana wrzucamy do gotujacej
sie osolonej i oslodzonej wody. Gdy bedzie prawie miekka, odcedzamy.
Teraz przygotowujemy sos pomidorowy.
Cebule kroimy w polpierscionki, pomidory parzymy i obieramy ze skorki.
Rozgrzewamy olej w duzym rondlu, wrzucamy cebule, czosnek i po chwili
pokrojone na czastki pomidory. Dusimy pod przykryciem ok. 5 min.
Dodajemy w koncu fasolke, przyprawy i jeszcze trzymamy na ogniu przez 10
minut.
Smacznego
|