Path: news-archive.icm.edu.pl!newsfeed.gazeta.pl!news.onet.pl!not-for-mail
From: "Sand" <d...@w...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: De Volaille - pytanie o technike;
Date: Wed, 1 Sep 2004 20:55:44 +0200
Organization: news.onet.pl
Lines: 34
Sender: l...@p...onet.pl@cho33.neoplus.adsl.tpnet.pl
Message-ID: <ch55v4$44$1@news.onet.pl>
References: <4...@y...pl>
NNTP-Posting-Host: cho33.neoplus.adsl.tpnet.pl
X-Trace: news.onet.pl 1094064932 132 83.31.12.33 (1 Sep 2004 18:55:32 GMT)
X-Complaints-To: a...@o...pl
NNTP-Posting-Date: 1 Sep 2004 18:55:32 GMT
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2800.1106
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2800.1106
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:213073
Ukryj nagłówki
Witaj,
a ja ci powiem jak.
Piers z kurczaka z jednej strony pokryta jest tak jakby blona. Jak ja
rozbijasz to najpierw ulóz strona z blonka na desce , a potem odwrotnie
blonka do góry. I kiedy ja juz bedziesz tak rozbijac z drugiej strony czyli
blonka do góry, wlóz kawalek zmrozonego masla do srodka i podwazajac nozem
piers od deski zwijaj. To miesko które odchodzi od deski jest kleiste i sie
prawie samo sklei wygladem przypominajac szyszke. Obtocz w bulce i jajku i
bulce i wrzucaj na olej, a potem jedz ze smakiem.
Zycze udanego dania.
D.
"MarchEf" <b...@y...pl> wrote in message
news:41359B2D.1010605@yahoo.pl...
> Witam ponownie,
>
> Wyobrazcie sobie ze wcale nie chce przepisu na dewolaja. Chce cos innego
:)
> Nie wiem jak bardzo rozpowszechniona po Polsce jest garmazeria "U
> Jedrusia" ale w Krakowie maja stoisko w kazdym sklepie
> wielkopowierzchniowym. W tych swoich kramikach sprzedaja dewolaje...
> I tu pojawia sie moj problem. Jak oni je zwijaja???
> Moj dewolaj jest poprzetykany tysiacem wykalaczek i wszystko wychodzi mu
> bokiem :( A ich miesko nie ma ani jednej wtyczki, w dodatku jest
> idealnie skrecone po obu stronach, tworzac jakby dwustronna szyszke...
> Z czyms takim spotkalam sie jeszcze w kilku restauracjach ale nawet po
> rozebraniu restauracyjnego dewolaja na czesci pierwsze nie moglam go
> zlozyc w ten konkretny sposob..
> Jesli ktos wie jak zrobic taka sliczna roladke, niech powie, prosze :)
>
> MarchEf
>
|