Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia De Volaille - pytanie o technike; Re: De Volaille - pytanie o technike;

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: De Volaille - pytanie o technike;

« poprzedni post
Path: news-archive.icm.edu.pl!newsfeed.gazeta.pl!news.onet.pl!wlalos
From: Wladyslaw Los <w...@o...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: De Volaille - pytanie o technike;
Date: Mon, 06 Sep 2004 09:31:12 +0200
Organization: news.onet.pl
Lines: 23
Sender: w...@o...pl@pawlacz.stock9.one.pl
Message-ID: <w...@n...onet.pl>
References: <4...@y...pl> <ch55v4$44$1@news.onet.pl>
NNTP-Posting-Host: pawlacz.stock9.one.pl
X-Trace: news.onet.pl 1094455851 19395 80.72.34.43 (6 Sep 2004 07:30:51 GMT)
X-Complaints-To: a...@o...pl
NNTP-Posting-Date: 6 Sep 2004 07:30:51 GMT
User-Agent: MT-NewsWatcher/3.4 (PPC Mac OS X)
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:213613
Ukryj nagłówki

In article <ch55v4$44$1@news.onet.pl>, "Sand" <d...@w...pl> wrote:

> Witaj,
> a ja ci powiem jak.
> Piers z kurczaka z jednej strony pokryta jest tak jakby blona. Jak ja
> rozbijasz to najpierw ulóz strona z blonka na desce , a potem odwrotnie
> blonka do góry. I kiedy ja juz bedziesz tak rozbijac z drugiej strony czyli
> blonka do góry, wlóz kawalek zmrozonego masla do srodka i podwazajac nozem
> piers od deski zwijaj. To miesko które odchodzi od deski jest kleiste i sie
> prawie samo sklei wygladem przypominajac szyszke. Obtocz w bulce i jajku i
> bulce i wrzucaj na olej, a potem jedz ze smakiem.
> Zycze udanego dania.
> D.

To dobra rada. Dodam tylko, że de volaja w sposób klasyczny robi się z
piersi z pozostawioną kością skrzydełka, którą po zbiciu składa się na
pół, tak by kostka "trzymała" jeden koniec, i zwija same brzegi.
Następnie obsmaża na maśle i dopieka w piekarniku.
Swoją drogą dziwi mnie nieco smażenie na oleju kotleta masłem w środku.
Rozumię, że smażenie w głębokim tłuszczu jest prostsze, ale może jednak
użyć tu np. sklarowanego masła?

Władysław

 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
06.09 Magdalena Bassett
06.09 Wladyslaw Los
06.09 Kajot
06.09 leszek
06.09 Kajot
06.09 Paulinka
Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
NOWY: 2025-12-07 Algorytmy - komentarz [po lekturze ks.]
"Młodzieżowe Słowo Roku 2025 - głosowanie", ale bez podania znaczeń tych neologizmów
[polscy - przyp. JMJ] Naukowcy będą pracować nad zwiększeniem wiarygodności sztucznej inteligencji.
[polscy - przyp. JMJ] Naukowcy będą pracować nad zwiększeniem wiarygodności sztucznej inteligencji.
Reżim Talibów w Afganistanie zakazał kobietom: pracy w większości zawodów, studiowania, nauki w szkołach średnich i podstawowych!!!
Edukuję się jak używać Thunderbirda
NOWY: 2025-09-29 Alg., Strukt. Danych i Tech. Prog. - komentarz.pdf
Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Kol. sukces po polsku: polscy naukowcy przywracają życie morskim roślinom
Tak działa edukacja Putina. Już przedszkolaki śpiewają, że są gotowe skonać w boju
Medycyna - czy jej potrzebujemy?
Atak na [argentyńskie - przyp. JMJ] badaczki, które zbadały szczepionki na COVID-19
Xi Jinping: ,,Prognozy mówią, że w tym stuleciu istnieje szansa dożycia 150 lat"
Zbrodnia 3 Maja
Połowa Polek piła w ciąży. Dzieci z FASD rodzi się więcej niż z zespołem Downa i autyzmem