Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!n
ews.man.poznan.pl!news2.icm.edu.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!news.onet.pl!not-
for-mail
From: Marcin E. Hamerla <m...@p...onet.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Debiut + toster
Date: Thu, 21 Nov 2002 18:11:41 +0100
Organization: news.onet.pl
Lines: 23
Sender: 8...@p...onet.pl@212.160.130.254
Message-ID: <3...@4...com>
References: <aribpq$efo$1@news.tpi.pl>
NNTP-Posting-Host: 212.160.130.254
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-2
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: news.onet.pl 1037898819 24638 212.160.130.254 (21 Nov 2002 17:13:39 GMT)
X-Complaints-To: a...@o...pl
NNTP-Posting-Date: 21 Nov 2002 17:13:39 GMT
X-Posting-Agent: Hamster/1.3.19.0
X-Newsreader: Forte Agent 1.7/32.534
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:135562
Ukryj nagłówki
Piotr Zawadzki napisal(a):
>To mój debiut na niniejszej grupie, więc tym bardziej mam nadzieję, że
>nie jest to ntg. Do rzeczy jednak: w związku z nadchodzącymi świętami
>chcę komuś kupić w prezencie, modny ostatnio, toster (? - chodzi o to
>urządzenie, które robi sandwiche czy inne kanapki, a nie tylko same
>tosty). Słyszałem tu i ówdzie, że nie każde takie ustrojstwo jest dobre,
>że niektóre potrafią np. przypalać kanapki albo ich nie dopiekać itd.
>Ponieważ nie znam się zanadto na tym, a i sprzedawcy ze
>"specjalistycznych" sklepów zdają się taką wiedzą zanadto nie grzeszyć,
>postanowiłem zapytać o poradę BiSwK. Na co zwracać uwagę, na jakie
>funkcje, wykonanie, firmę, etc. aby zakupiony przeze mnie 'toster' był
>jak najlepszej jakości i, co najważniejsze, robił najlepsze kanapki?
A z tostami nie ma tego samego problemu co frytkami i pieczywem
chrupkim, to znaczy czy nie pjawia sie w nich ten rakotworczy syf?
--
Pozdrowienia, Marcin E. Hamerla
"Spiżowy król spoglądał z niesmakiem na zwożonych autokarami ludzi,
z ich pracowicie przygotowanymi kukłami, trumienkami, krzyżami,
szubienicami i innymi wiecowymi gadzetami."
|