Data: 2002-11-17 18:26:07
Temat: Re: Dlaczego
Od: "Michal Misiurewicz" <m...@i...rr.com>
Pokaż wszystkie nagłówki
"Dirko" <d...@w...pl> wrote in message news:ar8csf$erk$1@news.tpi.pl...
> Poniżej dlaczego uprawa własnych warzyw i owoców się "opłaca". No i to
> świeże powietrze bez miejskich spalin i kurzu.
>
> http://minilien.com/?wbLojmItTN
Niestety, niestety. W Ameryce jest jeszcze gorzej.
Tyle, ze mozna kupowac zywnosc organiczna (w Polsce
to ekologiczna), ta jest znacznie lepsza, ale oczywiscie
drozsza.
Poza tym wolalbym artykul napisany przez osobe choc troche znajaca sie
na rzeczy, a nie wstawiajaca bzdury typu "Ich miąższ w trzech czwartych
wypełniony jest fosforanami, konserwantami i barwnikami zapewniającymi
ich wieczny kolor" (w 3/4???????), "może doprowadzić do botulizmu, czyli
ogólnego zatrucia organizmu" (botulizm to zatrucie jadem kielbasianym,
powstaje na skutek spozycia zywnosci z jadem kielbasianym, a nie dwutlenku
siarki), czy ubolewajaca, ze piekarnie uzywaja kwasu askorbinowego (witaminy C).
Ciekawe co na to "Stowarzyszenia Producentów Zywności Materiałami
Ekologicznymi" (oczywiscie mialo byc "Metodami")?
Niestety, niezaleznie od niekompetencji autorki, zywnosc jest zatruta. I nie tylko
zywnosc. A uprawiajac wlasne warzywa i owoce nie trujmy ich chociaz!
Pozdrowienia,
Michal
--
Michal Misiurewicz
m...@m...iupui.edu
http://www.math.iupui.edu/~mmisiure
|