Data: 2006-01-25 01:20:49
Temat: Re: Drewniany blat kuchenny czy ktos ma jakies doswiadczenia?
Od: " 666" <j...@i...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Bardzo lubie takie blaty.
Ale nie kazdy lubi.
Na poczatku i potem co jakis czas trzeba impregnować, czyli nasączyć olejem lub
zaciągnąć pokostem rozrzedzonym
terpentyna.
Blaty z Ikei przynajmniej te cienkie bukowe mają tenedencję do rozwarstwiania się
listewek od wilgoci, niestety
sprawdziłem, no i drogie są.
Polecam blaty z Castoramy grube nawet 40 mm, uzytkuje taki z zadowoleniem, ale
przymierzam sie do przeróbki kuchni i
szarpniecia się na blat z DLH jakiś egzotyczny (akurat mi pasuje), choć pewnie
oszczędnościowo wezmę cienki 20 mm
(cenowo 2x tańszy od grubego 40 mm bo oni jakos za m3 chyba liczą).
JaC
> Czy ktos z Was ma doswiadczenia z drewnianym blatami w kuchni?
> Mysle o takowym, ale zastanawia mnie jak to sie sprawuje.
> Bo cena jest taka ze trzeba to przemyslec :). Narazie wiem tyle ze mi sie bardoz
podoba tkai blat ale jezeli jest
niepraktyczny to sobie odpuszcze.
> Chodiz mi o blat z klepek drewnianych podobno po to robiony jest tak zeby sie nie
wypaczal.
> Macie jakies doswiadczenia z tkaim rodzajem blatu?
|