Data: 2006-09-01 10:15:26
Temat: Re: Dynia - po czym poznac ze dojrzala??
Od: "Panslavista" <p...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
"Darek Pakosz" <d...@a...uhc.com.pl> wrote in message
news:Pine.LNX.4.61.0609011200450.23525@ash.uhc.com.p
l...
> On Fri, 1 Sep 2006, Panslavista wrote:
>>
>> Na początku lat 70 - wtedy, gdy pierwszy raz robilem tę potrawę nazywano
>> "bigos z cukini" i była to nazwa jak najbardziej prawidłowa, ale później,
>> chyba ze względu na zawartość papryki, przechrzczono na leczo...
>>
>
> Na wsi gdzie mieszkam, niektorzy ludzie na samochod osobowy mowia
> taksowka.
> Jest to tak samo mylace.
Masz gablotę (wozidło itd.)? Bigos znasz tylko z kapusty? To zajrzyj na
pl.rec.kuchnia dowiesz się, że istnieją inne bigosy, być może starsze, niż
ten z kapusty.
|