Data: 2003-11-24 08:28:33
Temat: Re: Dzień dobry
Od: "Halina" <k...@n...pf.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Tadeusz Smal" <s...@s...pl> napisał w wiadomości
news:003c01c3b204$4483af80$d6484cd5@d3h6c1...
>
> ----- Original Message -----
> From: "Halina" <k...@n...pf.pl>
> > > o recepturze z jablkiem nigdy nie slyszalem
> > > ja dodaje sporo majeranku
> >
> > To dodaj jeszcze usmażonej cebulki i /troszeczkę!/ utartej renety .
Zjedz
> > szybko, bo nietrwałe, ale wyborne.
> :)
> cebulka i skwarki sa zawsze
> a tylko tych jablek nie znalem
> ale poprosze Zoneczke nastepnym razem
> hehe
> wlasnie jej wspomnialem
> ze dawno nie bylo smalcu
> :)
> aha
> smalec musi byc wytopiony ze sloniny
> ktora sie kroi wlasnorecznie
> w gotowej zmielonej masie do kupienia w stoiskach miesnych
> bardzo czesto dodawany jest loj
> :((((
> a poza tym skwareczki nie takie ksztaltne
> :)
Prawda, prawda.
A te renety /bo kwaśne i nie rozgotowują się/, to na grubej tarce i trochę
podsmażyć osobno. No i dodawać na koniec ostrożnie, bo wykipi!
--
Pozdrawiam Halina
pisząc na priv usuń nospam.
k...@n...pf.pl
|