Data: 2009-03-30 19:56:26
Temat: Re: Filtr odwróconej osmozy - jaki, gdzie?
Od: "Panslavista" <p...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Artur Lew" <n...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:gqr6h3$pot$1@atlantis.news.neostrada.pl...
> toolpusher wrote:
> > Podłącze się pod temat. U mnie problemem jest twardość wody (woda
> > studzienna - Karpaty) - czy taki zestaw ją zmiękcza czy to jest zestaw
> Tak zmiekcza ja tzn obniza bardzo TWW i TWO (twardosc weglanowa i
> ogolna). Dzieki czemu na wyjsciu jest praktycznie destylka.
> Mineralizator ma ja ewentualnie "utwardzic" :).
>
> > dolomitowy. Czy jest taki zestaw mały na jedno ujecie do zmiekczania
> Na wyjsciu masz mozliwosc podpiecia 2 kranikow (sa w komplecie).
> Z jednego (bez dolomitu) robisz sobie np herbate czy kawe a z koncowki
> dolomitem bezposrednio mozesz pic bez obawy o E Coli, itp...
>
> Uzywam takiego zestawu juz okolo ponad poltora roku i bardzo sobie
> chwale. Zamawialem na allegro bo lokalne ceny w Rzeszowie (za taki sam
> zestaw nawet do 1200 zl bez instalacji) mnie przerazily.
> Na allegro z przesylka wyszlo mnie jakies 570 zl za wersje full.
> Jak taki filtr wyglada zobacz u mnie na fotkach:
> http://picasaweb.google.pl/artur.lew/MebleKuchenne#5
292029822461128882
Z obu kraników idzie woda bez bakterii i chemii, ale dolomit dosmacza i
dodaje składniki pożyteczne do wody (aby różniła się od destylowanej), które
osmoza usuwa wraz ze szkodliwymi. To usuwanie to tańsze rozwiązanie
filtracji - łatwiej i taniej usunąć wszystko i potem dodać jony potrzebne
niz selektywnie wybierać...
|