« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2009-06-06 16:20:54
Temat: Flądra - i co dalej ?...Kupiłem dzisiaj w markecie dwie flądry. Takie , wiecie , lodem obłorzone.
Kurde mam ochotę na te płaszczki , ale z taką chrupiącą skórką.
Już je przyprawiłem. Pieprz , sól i takie tam ... Leżą w lodówce.
Myślę tak: ubybłać je w mące i do frytownicy. Co o tym sądzicie ?
Jakieś inne pomysły ??
MH
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2009-06-06 16:50:16
Temat: Re: Flądra - i co dalej ?...On Jun 7, 12:20 am, "MH" <l...@o...pl> wrote:
> Kupiłem dzisiaj w markecie dwie flądry. Takie , wiecie , lodem obłorzone.
> Kurde mam ochotę na te płaszczki , ale z taką chrupiącą skórką.
> Już je przyprawiłem. Pieprz , sól i takie tam ... Leżą w lodówce.
> Myślę tak: ubybłać je w mące i do frytownicy. Co o tym sądzicie ?
> Jakieś inne pomysły ??
Najlepsze fladry sa na parze. Niestety nie powiem Ci jak bedzie z
takimi z supermarketu bo para moze wyciagnac bardzo duzo intensywnego
zapachu (jak kto lubi) w zaleznosci od tego co ten supermarket z nimi
robil (tzn. ile razy byly rozmrazane i zamrazane).
A jak sie zdecydujesz na zrobienie na parze, to... Wrzucasz na talerz,
obkladasz imbirem i czosnkiem, talerz stawiasz na podwyzszeniu w
garze, na dno szklanka wody, zamykasz gar. Przed podaniem polewasz
mieszanka sosu sojowego i sezamowego. Gwarantuje, ze moze skora nie
jest chrupiaca... ale zwlaszcza dolna skora smakuje doskonale.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
3. Data: 2009-06-06 16:53:23
Temat: Re: Flądra - i co dalej ?...
>
> Najlepsze fladry sa na parze. Niestety nie powiem Ci jak bedzie z
> takimi z supermarketu bo para moze wyciagnac bardzo duzo intensywnego
> zapachu (jak kto lubi) w zaleznosci od tego co ten supermarket z nimi
> robil (tzn. ile razy byly rozmrazane i zamrazane).
> A jak sie zdecydujesz na zrobienie na parze, to... Wrzucasz na talerz,
> obkladasz imbirem i czosnkiem, talerz stawiasz na podwyzszeniu w
> garze, na dno szklanka wody, zamykasz gar. Przed podaniem polewasz
> mieszanka sosu sojowego i sezamowego. Gwarantuje, ze moze skora nie
> jest chrupiaca... ale zwlaszcza dolna skora smakuje doskonale.
Czuję w tym orientalne klimaty.. Może być niezłe ...
MH
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
4. Data: 2009-06-06 17:35:09
Temat: Re: Flądra - i co dalej ?...
Użytkownik "MH" <l...@o...pl> napisał w wiadomości
news:6069.00000662.4a2a9766@newsgate.onet.pl...
> Kupiłem dzisiaj w markecie dwie flądry. Takie , wiecie , lodem obłorzone.
> Kurde mam ochotę na te płaszczki , ale z taką chrupiącą skórką.
> Już je przyprawiłem. Pieprz , sól i takie tam ... Leżą w lodówce.
> Myślę tak: ubybłać je w mące i do frytownicy. Co o tym sądzicie ?
> Jakieś inne pomysły ??
>
> MH
Wszystkie płastugi jadam panierowane. Nie lubię mięsa ryby o konsystencji
gęstej śmietany...
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
5. Data: 2009-06-06 19:45:53
Temat: Re: Flądra - i co dalej ?...>
> Użytkownik "MH" <l...@o...pl> napisał w wiadomości
> news:6069.00000662.4a2a9766@newsgate.onet.pl...
> > Kupiłem dzisiaj w markecie dwie flądry. Takie , wiecie , lodem obłorzone.
> > Kurde mam ochotę na te płaszczki , ale z taką chrupiącą skórką.
> > Już je przyprawiłem. Pieprz , sól i takie tam ... Leżą w lodówce.
> > Myślę tak: ubybłać je w mące i do frytownicy. Co o tym sądzicie ?
> > Jakieś inne pomysły ??
> >
> > MH
>
> Wszystkie płastugi jadam panierowane. Nie lubię mięsa ryby o konsystencji
> gęstej śmietany...
>
>
Panslav , konkretnie , też nie lubię konsystencji bybła !! Jak to qrva zrobić ?!
MH
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
6. Data: 2009-06-06 20:02:15
Temat: Re: Flądra - i co dalej ?...MH pisze:
>> Użytkownik "MH" <l...@o...pl> napisał w wiadomości
>> news:6069.00000662.4a2a9766@newsgate.onet.pl...
>>
>>> Kupiłem dzisiaj w markecie dwie flądry. Takie , wiecie , lodem obłorzone.
>>> Kurde mam ochotę na te płaszczki , ale z taką chrupiącą skórką.
>>> Już je przyprawiłem. Pieprz , sól i takie tam ... Leżą w lodówce.
>>> Myślę tak: ubybłać je w mące i do frytownicy. Co o tym sądzicie ?
>>> Jakieś inne pomysły ??
>>>
>>> MH
>>>
>> Wszystkie płastugi jadam panierowane. Nie lubię mięsa ryby o konsystencji
>> gęstej śmietany...
>>
>>
>>
>
> Panslav , konkretnie , też nie lubię konsystencji bybła !! Jak to qrva zrobić ?!
>
> MH
>
>
Panierujesz, wrzucasz na patelnię z niewielką ilością tłuszczu i smażysz.
--
Kapitalizm jest chorobą (zarazą) z którą należy walczyć..
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
7. Data: 2009-06-06 20:07:09
Temat: Re: Flądra - i co dalej ?...> MH pisze:
> >> Użytkownik "MH" <l...@o...pl> napisał w wiadomości
> >> news:6069.00000662.4a2a9766@newsgate.onet.pl...
> >>
> >>> Kupiłem dzisiaj w markecie dwie flądry. Takie , wiecie , lodem obłorzone.
> >>> Kurde mam ochotę na te płaszczki , ale z taką chrupiącą skórką.
> >>> Już je przyprawiłem. Pieprz , sól i takie tam ... Leżą w lodówce.
> >>> Myślę tak: ubybłać je w mące i do frytownicy. Co o tym sądzicie ?
> >>> Jakieś inne pomysły ??
> >>>
> >>> MH
> >>>
> >> Wszystkie płastugi jadam panierowane. Nie lubię mięsa ryby o konsystencji
> >> gęstej śmietany...
> >>
> >>
> >>
> >
> > Panslav , konkretnie , też nie lubię konsystencji bybła !! Jak to qrva zrobić ?!
> >
> > MH
> >
> >
>
> Panierujesz, wrzucasz na patelnię z niewielką ilością tłuszczu i smażysz.
>
Sama mąka , czy z dotatkiem tartej buły ?..
MH
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
8. Data: 2009-06-06 20:07:13
Temat: Re: Flądra - i co dalej ?...> Kupiłem dzisiaj w markecie dwie flądry. Takie , wiecie , lodem obłorzone.
> Kurde mam ochotę na te płaszczki , ale z taką chrupiącą skórką.
> Już je przyprawiłem. Pieprz , sól i takie tam ... Leżą w lodówce.
> Myślę tak: ubybłać je w mące i do frytownicy. Co o tym sądzicie ?
> Jakieś inne pomysły ??
No z tą solą to bym był ostrożny. Może mi sie taka trafila, ale fląderki z
marketów są dość słone
GB
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
9. Data: 2009-06-06 20:13:01
Temat: Re: Flądra - i co dalej ?...MH pisze:
>> MH pisze:
>>
>>>> Użytkownik "MH" <l...@o...pl> napisał w wiadomości
>>>> news:6069.00000662.4a2a9766@newsgate.onet.pl...
>>>>
>>>>
>>>>> Kupiłem dzisiaj w markecie dwie flądry. Takie , wiecie , lodem obłorzone.
>>>>> Kurde mam ochotę na te płaszczki , ale z taką chrupiącą skórką.
>>>>> Już je przyprawiłem. Pieprz , sól i takie tam ... Leżą w lodówce.
>>>>> Myślę tak: ubybłać je w mące i do frytownicy. Co o tym sądzicie ?
>>>>> Jakieś inne pomysły ??
>>>>>
>>>>> MH
>>>>>
>>>>>
>>>> Wszystkie płastugi jadam panierowane. Nie lubię mięsa ryby o konsystencji
>>>> gęstej śmietany...
>>>>
>>>>
>>>>
>>>>
>>> Panslav , konkretnie , też nie lubię konsystencji bybła !! Jak to qrva zrobić ?!
>>>
>>> MH
>>>
>>>
>>>
>> Panierujesz, wrzucasz na patelnię z niewielką ilością tłuszczu i smażysz.
>>
>>
> Sama mąka , czy z dotatkiem tartej buły ?..
>
> MH
>
>
Sama mąka. Skórka będzie bardziej chrupiąca..
Już mi smaku narobiłeś tą flądrą, chyba jutro też kupię..
--
Kapitalizm jest chorobą (zarazą) z którą należy walczyć..
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
10. Data: 2009-06-06 23:16:08
Temat: Re: Flądra - i co dalej ?...> MH pisze:
> >> MH pisze:
> >>
> >>>> Użytkownik "MH" <l...@o...pl> napisał w wiadomości
> >>>> news:6069.00000662.4a2a9766@newsgate.onet.pl...
> >>>>
> >>>>
> >>>>> Kupiłem dzisiaj w markecie dwie flądry. Takie , wiecie , lodem obłorzone.
> >>>>> Kurde mam ochotę na te płaszczki , ale z taką chrupiącą skórką.
> >>>>> Już je przyprawiłem. Pieprz , sól i takie tam ... Leżą w lodówce.
> >>>>> Myślę tak: ubybłać je w mące i do frytownicy. Co o tym sądzicie ?
> >>>>> Jakieś inne pomysły ??
> >>>>>
> >>>>> MH
> >>>>>
> >>>>>
> >>>> Wszystkie płastugi jadam panierowane. Nie lubię mięsa ryby o konsystencji
> >>>> gęstej śmietany...
> >>>>
> >>>>
> >>>>
> >>>>
> >>> Panslav , konkretnie , też nie lubię konsystencji bybła !! Jak to qrva
zrobić ?!
> >>>
> >>> MH
> >>>
> >>>
> >>>
> >> Panierujesz, wrzucasz na patelnię z niewielką ilością tłuszczu i smażysz.
> >>
> >>
> > Sama mąka , czy z dotatkiem tartej buły ?..
> >
> > MH
> >
> >
>
> Sama mąka. Skórka będzie bardziej chrupiąca..
> Już mi smaku narobiłeś tą flądrą, chyba jutro też kupię..
>
I takżem uczynił !! Jedną płastugę wpindoliłem do frytownicy , drugą na
patelnię. Wnioski smakowe :
1. Frytownica - w zamkniętym pomieszczeniu wydziela się z osobnika smażonego H2O
, co powoduje pewne zbybłenie mięsa rybiego - odradzam !!
2. Patelnia ze sporą ilością oleju (może być Shell/Mobile1 - cokolwiek) , bez
przykrycia. Kuchnia upindolona makabrycznie , ale efekt... , hmmmm , palce lizać.
I to by było na tyle ,
MH
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |