Path: news-archive.icm.edu.pl!newsfeed.gazeta.pl!news.task.gda.pl!not-for-mail
From: jadrys <c...@y...com>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Flądra - i co dalej ?...
Date: Sat, 06 Jun 2009 22:13:01 +0200
Organization: CI TASK http://www.task.gda.pl/
Lines: 42
Message-ID: <h0eikb$145$1@news.task.gda.pl>
References: <h0ei00$ti6$3@news.task.gda.pl> <6...@n...onet.pl>
NNTP-Posting-Host: public-gprs100155.centertel.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-2; format=flowed
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: news.task.gda.pl 1244319181 1157 79.162.9.61 (6 Jun 2009 20:13:01 GMT)
X-Complaints-To: a...@n...task.gda.pl
NNTP-Posting-Date: Sat, 6 Jun 2009 20:13:01 +0000 (UTC)
User-Agent: Thunderbird 2.0.0.21 (Windows/20090302)
In-Reply-To: <6...@n...onet.pl>
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:322679
Ukryj nagłówki
MH pisze:
>> MH pisze:
>>
>>>> Użytkownik "MH" <l...@o...pl> napisał w wiadomości
>>>> news:6069.00000662.4a2a9766@newsgate.onet.pl...
>>>>
>>>>
>>>>> Kupiłem dzisiaj w markecie dwie flądry. Takie , wiecie , lodem obłorzone.
>>>>> Kurde mam ochotę na te płaszczki , ale z taką chrupiącą skórką.
>>>>> Już je przyprawiłem. Pieprz , sól i takie tam ... Leżą w lodówce.
>>>>> Myślę tak: ubybłać je w mące i do frytownicy. Co o tym sądzicie ?
>>>>> Jakieś inne pomysły ??
>>>>>
>>>>> MH
>>>>>
>>>>>
>>>> Wszystkie płastugi jadam panierowane. Nie lubię mięsa ryby o konsystencji
>>>> gęstej śmietany...
>>>>
>>>>
>>>>
>>>>
>>> Panslav , konkretnie , też nie lubię konsystencji bybła !! Jak to qrva zrobić ?!
>>>
>>> MH
>>>
>>>
>>>
>> Panierujesz, wrzucasz na patelnię z niewielką ilością tłuszczu i smażysz.
>>
>>
> Sama mąka , czy z dotatkiem tartej buły ?..
>
> MH
>
>
Sama mąka. Skórka będzie bardziej chrupiąca..
Już mi smaku narobiłeś tą flądrą, chyba jutro też kupię..
--
Kapitalizm jest chorobą (zarazą) z którą należy walczyć..
|