Data: 2009-06-06 20:13:01
Temat: Re: Flądra - i co dalej ?...
Od: jadrys <c...@y...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
MH pisze:
>> MH pisze:
>>
>>>> Użytkownik "MH" <l...@o...pl> napisał w wiadomości
>>>> news:6069.00000662.4a2a9766@newsgate.onet.pl...
>>>>
>>>>
>>>>> Kupiłem dzisiaj w markecie dwie flądry. Takie , wiecie , lodem obłorzone.
>>>>> Kurde mam ochotę na te płaszczki , ale z taką chrupiącą skórką.
>>>>> Już je przyprawiłem. Pieprz , sól i takie tam ... Leżą w lodówce.
>>>>> Myślę tak: ubybłać je w mące i do frytownicy. Co o tym sądzicie ?
>>>>> Jakieś inne pomysły ??
>>>>>
>>>>> MH
>>>>>
>>>>>
>>>> Wszystkie płastugi jadam panierowane. Nie lubię mięsa ryby o konsystencji
>>>> gęstej śmietany...
>>>>
>>>>
>>>>
>>>>
>>> Panslav , konkretnie , też nie lubię konsystencji bybła !! Jak to qrva zrobić ?!
>>>
>>> MH
>>>
>>>
>>>
>> Panierujesz, wrzucasz na patelnię z niewielką ilością tłuszczu i smażysz.
>>
>>
> Sama mąka , czy z dotatkiem tartej buły ?..
>
> MH
>
>
Sama mąka. Skórka będzie bardziej chrupiąca..
Już mi smaku narobiłeś tą flądrą, chyba jutro też kupię..
--
Kapitalizm jest chorobą (zarazą) z którą należy walczyć..
|