Path: news-archive.icm.edu.pl!newsfeed.gazeta.pl!news.onet.pl!newsgate1.onet.pl!niusy
.onet.pl
From: "MH" <l...@o...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Flądra - i co dalej ?...
Date: Sun, 07 Jun 2009 01:16:08 +0200
Organization: Onet.pl
Lines: 57
Sender: k...@n...test.onet.pl
Message-ID: <6...@n...onet.pl>
References: <h0eikb$145$1@news.task.gda.pl>
NNTP-Posting-Host: newsgate1.onet.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2"
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: newsgate1.test.onet.pl 1244330168 9281 213.180.130.17 (6 Jun 2009 23:16:08
GMT)
X-Complaints-To: n...@o...pl
NNTP-Posting-Date: Sat, 6 Jun 2009 23:16:08 +0000 (UTC)
Content-Disposition: inline
X-Mailer: http://niusy.onet.pl
X-Forwarded-For: 192.168.194.154, 81.219.42.59, 192.168.243.170
X-User-Agent: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 6.0; en-US; rv:1.8.1.20)
Gecko/20081217 Firefox/2.0.0.20
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:322680
Ukryj nagłówki
> MH pisze:
> >> MH pisze:
> >>
> >>>> Użytkownik "MH" <l...@o...pl> napisał w wiadomości
> >>>> news:6069.00000662.4a2a9766@newsgate.onet.pl...
> >>>>
> >>>>
> >>>>> Kupiłem dzisiaj w markecie dwie flądry. Takie , wiecie , lodem obłorzone.
> >>>>> Kurde mam ochotę na te płaszczki , ale z taką chrupiącą skórką.
> >>>>> Już je przyprawiłem. Pieprz , sól i takie tam ... Leżą w lodówce.
> >>>>> Myślę tak: ubybłać je w mące i do frytownicy. Co o tym sądzicie ?
> >>>>> Jakieś inne pomysły ??
> >>>>>
> >>>>> MH
> >>>>>
> >>>>>
> >>>> Wszystkie płastugi jadam panierowane. Nie lubię mięsa ryby o konsystencji
> >>>> gęstej śmietany...
> >>>>
> >>>>
> >>>>
> >>>>
> >>> Panslav , konkretnie , też nie lubię konsystencji bybła !! Jak to qrva
zrobić ?!
> >>>
> >>> MH
> >>>
> >>>
> >>>
> >> Panierujesz, wrzucasz na patelnię z niewielką ilością tłuszczu i smażysz.
> >>
> >>
> > Sama mąka , czy z dotatkiem tartej buły ?..
> >
> > MH
> >
> >
>
> Sama mąka. Skórka będzie bardziej chrupiąca..
> Już mi smaku narobiłeś tą flądrą, chyba jutro też kupię..
>
I takżem uczynił !! Jedną płastugę wpindoliłem do frytownicy , drugą na
patelnię. Wnioski smakowe :
1. Frytownica - w zamkniętym pomieszczeniu wydziela się z osobnika smażonego H2O
, co powoduje pewne zbybłenie mięsa rybiego - odradzam !!
2. Patelnia ze sporą ilością oleju (może być Shell/Mobile1 - cokolwiek) , bez
przykrycia. Kuchnia upindolona makabrycznie , ale efekt... , hmmmm , palce lizać.
I to by było na tyle ,
MH
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
|