| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2000-05-06 17:12:14
Temat: Re: Folia aluminiowa - pytanie-----Original Message-----
From: b...@t...pl <b...@t...pl>
To: p...@n...pl <p...@n...pl>
Date: 6 maja 2000 15:29
Subject: Odp: Folia aluminiowa - pytanie
>A teraz z innej beczki:
>jeżeli pieczemy w folii aluminiowej np. ziemniaki,
>skrzydełka, kotlety itd. to która stroną powinna ona
>przylegać do danego produktu żeby pominąć przeczypanie się
>kawałków pieczonego produktu ?
>Ryszard Balawajder
Nie wiem jak z mięskiem, bo nigdy nie robiłam go we folii (to jednak dziwne,
ale naprawde nie moge sobie przypomniec takiego przypadku) - ziemniaczki
zdecydowanie laduje we folie tak, aby jej blyszczaca strona byla wewnatrz -
szybciej sie pieka i nigdy nie przywieraja - ale tobie chodzilo chyba jednak
o miesko. Logicznie rzecz biorac, jesli masz juz gotowe skrzydelka i chcesz
je podgrzac to trzeba by zawinac blyszczaca strona na zewnatrz.
Herbatka
--
Archiwum listy dyskusyjnej pl-rec-kuchnia
http://www.newsgate.pl/archiwum/pl-rec-kuchnia/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
| « poprzedni wątek | następny wątek » |