Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Jaka bejca do jagnieciny?

Grupy

Szukaj w grupach

 

Jaka bejca do jagnieciny?

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2000-05-06 16:33:57

Temat: Jaka bejca do jagnieciny?
Od: "MaZi" <m...@h...pl> szukaj wiadomości tego autora

Witam smakoszy,
w tym roku, korzystajac z weekendow na dzialce, mam zamiar poprobowac
jagnieciny z rusztu i tu rodza sie moje pytania: gdzie w Warszawie
mozna kupic dobrej jakosci to miesko ( slyszalem, ze na Powsinskiej u
muzulmanow ) oraz jaka bejce przygotowac aby miesko wspaniale skruszyc
i zeby wysmienicie smakowalo. Pierwszy i niestety ostatni raz tak
wspaniala jagniecine jadlem pare lat temu w Pultusku w Domu Polonii
ale wierze, ze samemu tez mozna ja przyrzadzic. Za wszelkie rady z
gory dziekuje
pozdrawiam
--
Mariusz at m...@h...pl
SMS non stop +...@s...plusgsm.pl
na wszelki wypadek z...@p...onet.pl

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2000-05-08 06:35:51

Temat: Re: Jaka bejca do jagnieciny?
Od: Ulka <u...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

> gdzie w Warszawie
> mozna kupic dobrej jakosci to miesko ( slyszalem, ze na Powsinskiej u
> muzulmanow )

Jest sporo pod Hala Mirowska, a wlasciwie za Hala Gwardii, patrzac od
JaPa.
Nie wiem tylko czy dobra jakosc :-))


--
Własna strona WWW, w 5 minut, bez znajomości HTML - http://wizytowka.pl

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2000-05-25 16:18:53

Temat: Re: Jaka bejca do jagnieciny?
Od: "Mariusz Butler" <b...@e...net.pl> szukaj wiadomości tego autora


MaZi napisał(a) w wiadomości: <3...@n...vogel.pl>...
>Witam smakoszy,
>w tym roku, korzystajac z weekendow na dzialce, mam zamiar
poprobowac
>jagnieciny z rusztu i tu rodza sie moje pytania: gdzie w Warszawie
>mozna kupic dobrej jakosci to miesko ( slyszalem, ze na Powsinskiej u
>muzulmanow ) oraz jaka bejce przygotowac aby miesko wspaniale
skruszyc
>i zeby wysmienicie smakowalo. Pierwszy i niestety ostatni raz tak
>wspaniala jagniecine jadlem pare lat temu w Pultusku w Domu Polonii
>ale wierze, ze samemu tez mozna ja przyrzadzic. Za wszelkie rady z
>gory dziekuje
>pozdrawiam
>--
>Mariusz at m...@h...pl
>SMS non stop +...@s...plusgsm.pl
>na wszelki wypadek z...@p...onet.pl


Witam,

troche pozno, ale moze sie przyda. Osobiscie szalenie lubie
jagniecine, ale raczej trudno ja kupis, a poza tym ceny zdecydowanie
odstraczaja. Pamietam troche "na oko" ale normalnie marynowalem w
mniej-wiecej takiej kombinacji (na jakieś 1,5 kg miesa)
- 2 pietruszki, 2 marchewki 2 cebule - wszystko w plastry; kilka
ziaren ziela angielskiego, 4-5 zabkow czosnku (poszatkowanych);
- natrzec mieso 2 łyzkami oliwy, szalwia (lyzka stolowa), obsypac
tymiankiem,
- oblozyc dokladnie plastrami i zalac czerwonym winem;
- czas 12 - 24 godziny (co pare godzin przewracac)

Jak wyjdzie z grila - nie wiem. Mialem doswiadczenia z jagnieciem z
rozna, ale tak na prawde, to jest ono najpierw pieczone w piecu, a
potem podgrzane na roznie ku uciesze gawiedzi.

smacznego i pzdr.
Mariusz B

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Re: Folia aluminiowa - pytanie
Re: Pomocy, do czego uzyc Kummel / Cumin ?
Gofry karmelowe
Folia aluminiowa - pytanie
krokiety

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »