Data: 2002-12-16 08:12:52
Temat: Re: Galaretki - plusy i minusy
Od: "Chaciur" <gchat@na_wirtualnej_polsce.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik Jan Werbiński <j...@p...zgora.sdi.tpnet.pl> w wiadomości do grup
dyskusyjnych napisał:atdoo7$54a$...@n...tpi.pl...
> > wiele białek roślinnych ma nie gorszy rozkład
> > egzogennych niż ten w białkach zwierzęcych,
> > te o mniej równomiernym rozkładzie uzupełniają
> > się wzajemnie.
> >
>
> Wracając do proporcji węglowodanów i białka. Jedząc podobnie jak
> wegetarienie, wiele warzyw oraz owoców dostarcza się sporo węglowodanów,
> zatem aby zachować właściwe dla większości diet proporcje należy też
> spożywać produkty wysokobiałkowe o niskiej zawartości węglowodanów. Tym
> wymaganiom najlepiej odpowiadają produkty mięsne i nabiałowe.
>
> Nie napisałeś ile białka jest w jabłkach, śliwkach, truskawkach itp. Z tego,
> co widzę tam praktycznie nie ma białka, za to są duże ilosci węglowodanów
> (nieszkodliwych i smacznych).
Myślę, że wiem dlaczego się nie dogadamy,
Ty swoje dane bierzesz z periodyków kulturystycznych,
gdzie wszędzie jest białko, białko, białko.
Podałem Ci oficjalne zalecenia co do ilości
spożywanego białka ale wydajesz się tego
nie zauważać. Chcesz być duży jak Arnold -
Twoja sprawa, nie widzę w tym nic złego,
tylko nie myśl tymi kategoriami o wszystkich.
pozdrawiam Chaciur
|