Data: 2009-05-01 11:52:31
Temat: Re: Garnek do gotowania ryzu (elektryczny)
Od: "kogutek" <k...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
> Uzytkownik "Rafal M napisal:
>
> > Tydzien temu kupilem sobie garnek do gotowania ryzu (Rice Cooker).
> >
> > Ma ktos moze sposob na to, aby uniknac przypalania sie ryzu na
> > spodzie.........
>
>
>
> Witam!
>
>
>
> Mnie jeszcze nigdy nie przypalil sie ryz w takim garnku.
>
> Wsypuje ryz do suchego garnka, nastepnie plucze go dwukrotnie w cieplej
> prawie goracej wodzie, dalej zalewam ryz zimna woda "na oko" do centymetra
> ponad poziom ryzu.
>
> Zawsze po wylaczeniu sie garnka z pozycji gotowanie, to jest po ok. 20 min.
> mieszam krótko ryz dostarczona lopatka oddzielajac spodnia warstwe od
> teflonu.
>
> Stosuje przewaznie ryz jasminowy, który kupuje w 5 kg opakowaniach, ale i
> inny ryz gotuje jednakowo i nigdy nie ma niespodzianek.
>
> Nie wyobrazam sobie gotowania ryzu, który ma byc podany na talerzu w inny
> sposób niz w garnku do gotowania ryzu.
>
>
>
> Zycze smacznych dan z ryzem!
>
> Mirek1275
>
To ja nie chcę wiedzieć jak pomidora kroisz, jak przy najprostszej czynności
polegającej na ugotowaniu ryżu w torebce w zwykłym garnku z własnej inicjatywy
musisz się narobić. Stara prawda o Polakach nie ginie. Polak jak się przy
robocie nie narobił to mu się wydaje ze nic nie zrobił i mu się pieniądze za
pracę nie nalezą.
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
|