« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2003-02-28 20:47:49
Temat: GołąbkiWitam wszystkich
Jutro sobota i planuję zrobić gołąbki,wiem że to nie jest chyba aż tak
bardzo skąplikowane,
ale mam nadzieje że znajdzie się jakaś dobra dusza , która poda mi przepis
na gołąbki z farszem ryżowym
bardzo dziękuję
Sylwia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2003-03-01 12:34:56
Temat: Re: Gołąbkiz NAM DWA FARSZE RYZOWE jeden mię sny , rugi grrzybowy, więc
1 ryż ugotowany na sypko (chyba że się nie uda ;) ale to nic) mieszmy z
mielonym mięsem ( rodzaj mięsa do wyboru, choć ja osobiście najlepiej lubie
z wieprzowym), dodajemy zezłoconą pokkrojoną w kostke cebulkę, jajko surowe,
sól ,pieprz i jeśli ktos lubi zioła typu majeranek, rozmarym itp.mieszamy to
wszystko najlepiej łapą żeby masa była zwarta i nadziewamy, nedziewmy.
potem kładziemy ciasno upychając do rondla i gotowe.
2 drugi farsz rózni sie tylko tym że zamiast mięsa dodajemy pokrojone
drobno i podsmażone grzybki a ich rodzaj zalezy od smaków i zasobności
portfela robiącego. Najprosciej oczywiście kupic pieczarki.co do cebulki w
tej wersji zdania sa podzielonem i słusznie zreszta bo czasami jej smak może
przyćmić aromat grzybków.
--
Kasia (Rzeszów)
Użytkownik "Sylwia" <S...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:b3ohsp$aj1$1@atlantis.news.tpi.pl...
> Witam wszystkich
>
> Jutro sobota i planuję zrobić gołąbki,wiem że to nie jest chyba aż tak
> bardzo skąplikowane,
> ale mam nadzieje że znajdzie się jakaś dobra dusza , która poda mi przepis
> na gołąbki z farszem ryżowym
>
> bardzo dziękuję
> Sylwia
>
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-03-01 12:50:27
Temat: Re: Gołąbkiaha grzybki jeśki sa suszone to oczywicie najpierw podgotowujemy aż zmiękna
i będzie je mozna pokroić , a potem podsmażamy jesli ktos chce ale juz
niekoniecznie.dobra stroną podgotowania grzybków jest to że z tej wody
grzybowej robimy pyszny sos do polania.
Ja goyuje grzyby dwa razy , pierwszy raz tylko do pirwszych bąbelków po to
tylko aby odpadły wszystkie brudy odlewam to, apotem juz troszke dłużej( ale
aby nie straciły całego aromatu )żeby zmiekły do krojenia
--
Kasia (Rzeszów)
Użytkownik "Kasia" <k...@w...pl> napisał w wiadomości
news:b3q8v6$6ar$1@atlantis.news.tpi.pl...
> z NAM DWA FARSZE RYZOWE jeden mię sny , rugi grrzybowy, więc
> 1 ryż ugotowany na sypko (chyba że się nie uda ;) ale to nic) mieszmy z
> mielonym mięsem ( rodzaj mięsa do wyboru, choć ja osobiście najlepiej
lubie
> z wieprzowym), dodajemy zezłoconą pokkrojoną w kostke cebulkę, jajko
surowe,
> sól ,pieprz i jeśli ktos lubi zioła typu majeranek, rozmarym itp.mieszamy
to
> wszystko najlepiej łapą żeby masa była zwarta i nadziewamy, nedziewmy.
> potem kładziemy ciasno upychając do rondla i gotowe.
> 2 drugi farsz rózni sie tylko tym że zamiast mięsa dodajemy pokrojone
> drobno i podsmażone grzybki a ich rodzaj zalezy od smaków i zasobności
> portfela robiącego. Najprosciej oczywiście kupic pieczarki.co do cebulki w
> tej wersji zdania sa podzielonem i słusznie zreszta bo czasami jej smak
może
> przyćmić aromat grzybków.
>
>
>
> --
> Kasia (Rzeszów)
> Użytkownik "Sylwia" <S...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
> news:b3ohsp$aj1$1@atlantis.news.tpi.pl...
> > Witam wszystkich
> >
> > Jutro sobota i planuję zrobić gołąbki,wiem że to nie jest chyba aż tak
> > bardzo skąplikowane,
> > ale mam nadzieje że znajdzie się jakaś dobra dusza , która poda mi
przepis
> > na gołąbki z farszem ryżowym
> >
> > bardzo dziękuję
> > Sylwia
> >
> >
>
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-03-01 16:34:17
Temat: Re: GołąbkiDziękuje za oba przepisy na farsze, najpierw spróbuje ryżowy , a innym razem
grzybowy
Jestem ciekawa jak smakuje ten z grzybkami,pewnie jest bardzo smaczny
pozdrawiam
Sylwia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |